Brașov. 5.600 de apartamente vor primi facturi mai mici pentru încălzire. La București s-a dublat gigacaloria

Last Updated on ianuarie 19, 2022 Brașovenii care sunt conectați la sistemul centralizat de încălzire primesc o veste bună, căldura se ieftinește.

Săptămâna trecută, Guvernul României a emis o Ordonanţă prin care TVA pentru energia termică se reduce cu 5 % pentru populaţie.

Brașov. 5.600 de apartamente vor primi facturi mai mici pentru încălzire. La București s-a dublat gigacaloria 1

Pe cale de consecinţă, în următoarea şedinţă a Consiliului Local Braşov, vom propune un proiect de hotărâre prin care va fi pusă în aplicare prevederea ordonanţei de urgenţă. Pe cale de consecinţă, preţul către populaţie se va micşora ca urmare a reducerii TVA, dar numai pe perioada de iarnă. Măsura va fi valabilă începând cu data de 1 ianuarie 2022”, a declarat şeful SPLT Braşov, Mircea Marin., citat de bzb.ro.

Conform reprezentantului Serviciului Public Local de Termoficare, în municipiul Braşov sunt aproximativ 5.600 de apartamente branşate la sistemul centralizat de termoficare.

Reamintim că, potrivit deciziei Consiliului Local Braşov, în luna decembrie a anului trecut, preţul pentru populaţie s-a majorat de la 198,97 lei/gigacalorie la 264 lei, cu tot cu TVA, urmare a unui ordin al ANRE care prevede o creştere a costului gigacaloriei produsă în cogenerare de înaltă eficienţă cu 83%.

Conform informaţiilor directorului SPLT Braşov, costul mediu cu încălzirea pentru un apartament de două camere din municipiul Braşov, racordat la sistemul centralizat de termoficare, este de 290 lei pe lună.

Preţul gigacaloriei s-a dublat în Capitală

Gabriela Firea a anunţat că preţul gigacaloriei s-a dublat în Capitală. Ministrul Familiei a făcut anunţul în cadrul unei emisiuni tv, anunță Observator Tv. 

Potrivit acesteia, ANRE ar fi abrobat, ieri, majorarea preţului gigacaloriei, pentru Bucureşti, de la 490 de lei la 980 de lei. Noul tarif trebuie să fie aprobat şi în Consiliul General al Capitalei, pentru a intra în vigoare.

ANRE nu a făcut niciun anunţ oficial, în acest sens, până acum.

Previous Story

Situație tot mai dramatică la Brașov. Rata de infectare a depășit 8! Situația pe localități

Next Story

Succes! Brașovul are sportivă calificată la Jocurile Olimpice! Mihaela Hogaş: „Nu îmi vine să cred că am reușit imposibilul”