Noi detalii despre femeia din Brașov suspectă cu Omicron. “Mi-e un pic teamă de Omicron, dar sunt vaccinată”

Last Updated on decembrie 2, 2021 O femeie din Codlea, Brașov, (48 de ani) este suspectă de infectare cu tulpina Omicron. Ea are schemă completă de vaccinare și a revenit din Africa de Sud.

La testarea realizată pe aeroport, aceasta a avut rezultat pozitiv, anunță stiripesurse.ro.

Noi detalii despre femeia din Brașov suspectă cu Omicron. "Mi-e un pic teamă de Omicron, dar sunt vaccinată" 1

Femeia a fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată în condiții conforme protocolului la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă.

„Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2. Proba recoltată la intrarea în țară a fost trimisă pentru secvențiere genomică la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară din București”, a transmis Prefectura, potrivit stiripesurse.ro.

Pentru antena3.ro, ea a declarat: „Când am aterizat pe aeroport, mi s-au făcut teste, inclusiv PCR, şi apoi mi s-a confirmat că sunt pozitivă, a doua zi de dimineaţă, deşi citisem seara, că toţi care am venit din Africa suntem pozitivi.

A doua zi de dimineaţa m-a sunat o doamnă de la DSP şi mi-a spus că pozitivă şi că urmează să trimită la Institutul Cantacuzino, să vadă dacă sunt şi alte tulpini. Azi dimineaţă m-a sunat iar de la DSP şi mi s-a spus că da, sunt descoperite două tulpini, secvenţierea aceea toată.

Mi-a spus să stau acasă. Mi-a zis două tulpini, atât. Nu mi-a trimis nici un act, nu ştiu nimic. Doar telefonic mi s-a confirmat că sunt pozitivă. Sunt în carantină, la domiciliu. Stau separat de copil. Copilul stă la un etaj, eu la un etaj. Fiul meu a fost şi el testat şi este negativ.

A fost şi cumnatul meu, a venit împreună cu noi. Este la fel, negativ. Nu am simptome, dar stând atâtea ore în avion, mi s-au înfundat urechile. Sunt un pic răguşită, de la aerul condiţionat. Am stat cel puţin 12 ore în avion, fără să ne dăm jos”.

Doamna a relatat, conform sursei citate, și cum a decurs procedura de îmbarcare în Africa de Sud:

Totul s-a derulat foarte rapid, în maxim două ore am primit confirmare că putem să ne îmbarcăm. Am luat avionul din Cape Town, spre Johannesburg, unde ne-am întâlnit cu ceilalţi, în aeroport. Toată lumea a purtat mască, s-a luat temperatura, am fost dezinfectaţi, am stat separaţi.

Acolo se respectă regulile, chiar foarte mult. Noi am stat într-o casă închiriată de nepoata mea, într-o suburbie a Cape Town-ului. Am stat doar noi, familia, maxim 8 persoane”.

“Mi-e un pic teamă de Omicron, dar sunt vaccinată”

Am înţeles că şi dacă am luat, pot să fiu cu formă mai uşoară a bolii”, a declarat Daniela Boscor, pacient COVID după excursia în Africa de Sud.

Previous Story

Cinci profesori din Brașov, decorați de Klaus Iohannis cu ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler – NewsBV

Next Story

Kaufland Brașov, amendă pentru gardurile vaccinaţi/nevaccinaţi