Kaufland Brașov, amendă pentru gardurile vaccinaţi/nevaccinaţi

Last Updated on decembrie 3, 2021 Kaufland a primit amendă și la Brașov pentru gardurile metalice care ar fi trebuit să se separe vaccinații de nevaccinați.  Acum, fără garduri, nu se mai face nicio triere, intră și vaccinați și nevaccinați, încălcându-se astfel ordinul emis de Raed Arafat.

Magazinul Kaufland de pe strada Avram Iancu din Braşov a fost amendat vineri, 26 noiembrie, cu 2.500 de lei de către reprezentanţii ISU, după ce aceştia au făcut un control inopinat şi au constatat existenţa unii sistem de separare a vaccinaţilor de nevaccinaţi, altul decât celebrele garduri care au alertat opinia publică la începutul acestei săptămâni.

Kaufland Brașov, amendă pentru gardurile vaccinaţi/nevaccinaţi 1

Kaufland a instalat garduri metalice prin mijlocul magazinelor din Braşov pentru a separa vaccinaţii de nevaccinaţi, anunță Biz Brașov.

 

De altfel, pe 24 noiembrie, cei de la Kaufland fuseseră sancţionaţi cu avertisment pentru amplasarea gardurilor amintite şi obligaţi să le desfiinţeze. Totuşi, inventivitatea şefilor de la Kaufland a mers ca unsă, aceştia instalând un alt sistem de separare, de tipul stâlpilor din aeroporturi.

Garduri metalice au fost montate și la Kaufland Galați. Autoritățile de acolo au explicat de ce nu sunt legale.

„Decizia hypermarketului de a monta garduri despărţitoare, ulterior controlului efectuat de ITM Galaţi, pentru delimitarea accesului persoanelor care acced în hypermarket de restul magazinelor, contravine prevederilor legale din Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă.

Kaufland Brașov, amendă pentru gardurile vaccinaţi/nevaccinaţi 2 Kaufland Brașov, amendă pentru gardurile vaccinaţi/nevaccinaţi 3

Aceasta face trimitere la statutul de centru comercial, or conform acesteia, trierea trebuie să se facă la intrarea în centru.

ITM Galaţi se va autosesiza şi va dispune unităţii măsuri de intrare în legalitate. În cazul în care măsurile nu vor fi respectate, se vor aplica sancţiuni contravenţionale”, a transmis Laurenţiu Asaftei, inspector ITM Galaţi, potrivit Adevarul.

Previous Story

Noi detalii despre femeia din Brașov suspectă cu Omicron. “Mi-e un pic teamă de Omicron, dar sunt vaccinată”

Next Story

Cine vine? Trei zile în Poiana Brașov costă cât o săptămână în Dubai