Last Updated on noiembrie 2, 2021 Medicii din Brașov le transmit nevaccinaților că la Terapie Intensivă, intubați sau nu, ajung aproape exclusiv pacienți nevaccinați.
Paturile ATI sunt folosite aproape în exclusivitate de pacienții nevaccinați.
„Presiunea, într-adevăr, este a persoanelor nevaccinate și fac apel pe această cale tuturor persoanelor să se vaccineze, pentru că prin vaccinare asistăm la o evoluție a bolii mult mai favorabilă.
Chiar dacă persoana este vaccinată și trece prin boală, practic, trece printr-o formă ușoară a bolii”, a afirmat dr. Claudia Bularca, într-o conferință de presă susținută la Instituția Prefectului, alături de prefectul Mihai Cătălin Văsii și subprefectul Ambrus Izabella-Agnes.
520 de paturi pentru tratarea SARS-CoV-2 sunt, în total, în spitalele din județ, unele spitale fiind transformate exclusiv în unități COVID, precum Spitalul CFR Brașov, Săcele, Zărnești, Rupea și Spitalul Municipal Făgăraș.
RO Vaccinare: „<VACCINAȚI-VĂ Sper că toată lumea, vaccinată sau nevaccinistă știe faptul că boala asta, Covid, nu are propriu zis leac. Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, și aștepți ca boala să treacă.
Toate remediile de care se vorbește au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinței de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni. Nici unul din remedii nu este de tipul “Ridică-te Lazăr și umblă” și, de fapt, fiecare bolnav este în mâinile soartei.
În mâinile stilului de viață pe care l-a dus, a bolilor pe care le are și modul în care le-a îngrijit, a vârstei biologice. Sigur, avem resurse energice de susținere a funcțiilor vitale, putem combate o disfuncție de inflamație sau de coagulare, dacă apar, și putem crea, cu medicina modernă, șanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape.
În lipsa vaccinării, atuurile noastre în fața epidemiei astea sunt : procentul totuși redus de forme mortale, robustețea fiecăruia și menținerea în viață a muribunzilor până ce, câte unul, până la urmă scapă. Nu contați pe tratamente.
Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir. Nu în înțelegerea de cură.
De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului și a bolii și de asigurare a pacientului că va scăpa. Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile și ministerele au scheme de tratament.
Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proștii la bolnavi. Aveau scheme de tratament/rugăciune și pe vremea morții negre. Și cel care, 1 la sută, scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcțională .
De ce scriu asta? Că să vă vaccinați. Să nu contați pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceți voi, medicina vă va scăpa cu siguranță.
Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absență motivată și pupu de la mama.>
Dr. Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din București
În prezent, în județul Brașov, rata de vaccinare a ajuns la aproximativ 40%, în vreme ce, în municipiu, la 50%.