Medicul şpăgar din Brașov. “Nu s-a ferit de nimic. A luat banii, i-a băgat în buzunar”

Last Updated on noiembrie 4, 2021 Sorin Baloș, medicul cardiolog prins în flagrant în timp ce lua mită de la ruda unui paciente operate la inimă a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii, nemulțumiți, anunță că fac recurs la decizie.

Pentru Sorin Baloş, cardiolog renumit, viaţa pacienţilor are un preţ fix. În cazul de faţă, 10.000 de lei. O sumă cerută înainte de operaţia unei paciente la Spitalul Judeţean din Braşov, anunță Observator TV.

Medicul şpăgar din Brașov. "Nu s-a ferit de nimic. A luat banii, i-a băgat în buzunar" 1

Rudele bolnavei spun ca medicul le-ar fi cerut 10 mii de lei ,,pentru echipă” şi ar fi primit 2 mii de lei imediat după intervenţie. Restul de bani i-a fost adus la un control, în cabinetul său dintr-o clinică privată. Nu s-a gândit nicio clipă că pe fir intraseră şi poliţiştii.

“Marţi a fost internată, marţi a cerut banii. A specificat: pentru personalul care l-a ajutat în operaţie!”, spune bărbatul care l-a denunțat pe cardiolog.

La sfârşitul lunii trecute, bărbatul a aflat că mătuşa sa are nevoie de o operaţie la inimă – un triplu bypass coronarian. Când a ajuns la doctor, i s-a spus că pentru asta trebuie să fie dispus să plătească.

“Ne-am întâlnit cu doctorul la spital, i-am dat o parte din bani şi i-am explicat că nu putem face rost de toţi banii. A spus că nu este nicio problemă, la control se va rezolva. Ne-a băgat pe holuleţ şi acolo nu s-a ferit de nimic. A luat banii, i-a băgat în buzunar”, povestește denunțătorul.

Reprezentanţii clinicii private se dezic de dr. Sorin Baloș

Ei confirmă că şpaga s-a dat în clinica RMN Diagnostica, dar arată că nu există o astfel de practică în unitatea medicală: pacienţii care ajung aici achită toate costurile la recepţia clinicii, înainte de a ajunge în cabinetul vreunui medic, anunță mytex.ro.

Cu privire la cazul doctorului Sorin Baloş, centrul medical RMN Diagnostica Braşov face următoarele precizări. Medicul Sorin Baloş presta servicii medicale în cadrul clinicii noastre, în baza unui contract de prestări servicii, ce implicau doar consultaţie şi control, fără niciun fel de alte servicii sau tratamente adiacente.

De când activăm pe piaţa serviciilor medicale (2007 la Sibiu şi 2014 la Braşov) nu ne-am confruntat cu nicio astfel de practică sau de reclamaţie legată de modul de abordare al medicilor noştri angajaţi sau colaboratori. Este adevărat că fapta s-a petrecut în clinica noastră din Braşov, în programul de consultaţie al medicului Sorin Baloş, însă facem precizarea că nu pentru tratamente sau intervenţii efectuate în cadrul centrului nostru.

Ne delimităm total de astfel de practici, deoarece acestea contravin valorilor şi misiunii noastre pe piaţa medicală, numărul de pacienţi investigaţi şi trataţi la care am ajuns astăzi, fiind exclusiv rezultatul muncii şi profesionalismului şi moralităţii personalului medical.

Orice medic colaborator sau angajat care încalcă un regulament şi un angajament ce ţine de relaţia directă cu pacienţii va suporta consecinţele de rigoare, nemaiputând să ne identificăm cu actele medicale efectuate de acesta.

Dăm asigurări tuturor pacienţilor că în cadrul centrului nostru primează actul medical, diagnosticarea corectă şi tratamentul precis, pacientul fiind mereu în centrul atenţiei echipei medicale.

Avem încredere că justiţia îşi va face treaba corect şi în acest caz”, a fost comunicatul transmis conducerea RMN Diagnostica.

Previous Story

Brașov. Lista cartierelor care vor avea Brad de Crăciun. Flavia Boghiu: „Crăciunul vine în cartiere!”

Next Story

Brașovul sub 3 la mie rată de infectare înainte de Crăciun. Octavian Jurma: Vaccinarea este importantă