Brașov. Cât costă cei 11 Brazi de Crăciun și unde vor fi împodobiți în cartiere

Last Updated on noiembrie 15, 2021 Allen Coliban a schimbat strategia de împodobire a Brașovului de Crăciun. Primăria va împodobi 11 brazi în Centru și cartiere.

Brazii de Crăciun amplasaţi în municipiul Braşov costă 99.931 lei, cu tot cu TVA. Suma acoperă numai costurile pentru identificare, tăiere, transport, montare şi dezafectare după sărbătorile de iarnă, nu şi pe cele de împodobire, anunță bzb.ro.

Brașov. Cât costă cei 11 Brazi de Crăciun și unde vor fi împodobiți în cartiere 1

Ca în fiecare an, Primăria Braşov a semnat contractul pentru amplasarea brazilor de Crăciun a fost semnat cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, iar brazii sunt asiguraţi pentru din fondul forestier al municipiului Braşov.

Astfel, potrivit informaţiilor disponibile pe platforma electronică de achiziţii publice, pentru bradul din Piaţa Sfatului, Primăria Braşov a semnat un contract în valoare de 48.999 lei, cu tot cu TVA.

Bradul, cu o vârstă de 53 de ani şi o înălţime înainte de tăiere de 26 metri a fost adus din Poiana Mică, iar suma amintită acoperă costurile legate de amenajarea drumului, închirierea macaralei, tăierea, transportul arborelui şi, apoi, costul de demontare şi transport a lemnului în locul indicat de Primăria Braşov.

Pentru brazii din celelalte zone ale oraşului, Primăria Braşov a încheiat cu regia un contract în valoare de 50.932 lei, cu tot cu TVA.

Contractul prevede tăierea, transportul, montarea şi demontarea a 10 brazi, cu înălţimea cuprinsă între 8 m şi 10 m. Cei 10 brazi vor fi amplasaţi în Piaţa Unirii, Piaţa Sfântul Ioan, Parcul Trandafirilor, Parcul Timiş-Triaj, B-dul Griviţei (unde sunt statuile lui Horia, Cloşca şi Crişan), Parc Agricultorilor Bartolomeu, Craiter (Pavilioanele CFR, la Autogara 3), Parcul Tractorul, Centrul Civic, Parc Someş.

Brașov. Cât costă cei 11 Brazi de Crăciun și unde vor fi împodobiți în cartiere 2

Anul acesta sărbătorile de iarnă vor începe in 29 noiembrie. Pe lângă bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, municipalitatea va amplasa alţi 10 brazi în cartierele Braşovului. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Municipalitatea vrea să aducă un strop din magia Crăciunului în fiecare cartier braşovean!”, au menţionat reprezentanţii Primăriei, potrivit G4Media.

 

Previous Story

Aeroportul din Brașov ar putea fi gata în toamna anului 2022, anunță presa maghiară

Next Story

Deputatul brașovean Andronache Gabriel: „Luni, 15 NOIEMBRIE! Un moment special pentru Brașov. Revolta din 1987 va fi evocată în Parlamentul României”