Carantină pentru nevaccinați în Brașov, Râşnov, Ghimbav și Hoghiz. Ce restricții au

Last Updated on octombrie 14, 2021 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a decis carantinarea nevaccinaților în Brașov, Râşnov, Ghimbav și Hoghiz. În municipiul Brașov carantinarea se face în fiecare zi a săptămânii, în celelalte localități carantinarea se face în weekend. Carantina are loc pentru 14 zile.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a constatat miercuri, 13 octombrie, depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori în oraşele Râşnov şi Ghimbav, dar şi în comuna Hoghiz, anunță bzb.ro.

Carantină pentru nevaccinați în Brașov, Râşnov, Ghimbav și Hoghiz. Ce restricții au 1

În aceste condiţii, în cele trei localităţi, timp de 14 zile, începând din 14 octombrie, ora 0.00, vor fi valabile restricţiile specifice unei incidenţe cuprinse între 6 şi 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori (carantina de weekend a nevaccinaţilor).

Decizia a fost luată după ce la Râşnov, în 13 octombrie, a fost atinsă o incidenţă de 7,03 cazuri la 1.000 de locuitori (132 de cazuri active la o populaţie de 18.777 de persoane), la Ghimbav – 7,09/1.000 (56 de cazuri active, la o populaţie de 7.898 de persoane), iar la Hoghiz – 7,14/1.000 (37 de cazuri active, la o populaţie de 5.179 de persoane).

Conform legislaţiei, în cele trei localităţi, circulaţia persoanelor nevaccinate şi care nu au fost infectate cu noul coronavirus este restricţionate în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 20.00 şi 05.00.

Mai exact, acestea pot circula doar pentru motive întemeiate, în baza unor declaraţii pe proprie răspundere, adeverinţe sau legitimaţii de serviciu.

În ceea ce priveşte persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, acestea pot circula liber, fără niciun fel de restricţii, condiţia fiind să aibă asupra lor certificatul Covid (care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală).

De asemenea, persoanele nevaccinate nu au acces în restaurante, în săli de jocuri de noroc, în săli de spectacole, pe stadioane sau alte arene sportive închise sau deschise, în sălile de fitness, la evenimentele culturale în aer liber, dar nu pot face nici sport în aer liber.

Totodată, este obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice închise şi deschise.

Previous Story

(Foto) Accidente Brașov. 3 mașini lovite pe trecerea de pietoni, Calea București, alte 5 mașini lovite pe strada 13 Decembrie

Next Story

De neoprit. 8.46 rata de infectare în Brașov. Situația pe localități