Brașov. Situație dramatică la Urgențe. 30 de infectați așteaptă ca cei din ATI să moară pentru a ocupa paturile rămase libere

Last Updated on octombrie 28, 2021 Medicii din Brașov au început să vorbească despre situația gravă din spitale. Foarte mulți bolnavi internați care au nevoie de oxigen. Oare cum rezistă prizele, instalațiile electrice? Cum să se procedeze pentru ca fiecare secție să aibă stingătoare de mână, ușor de folosit de orice asistentă sau infirmieră?

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Brașov este plină în acest moment, iar în Unitatea de Primiri Urgențe sunt peste 30 de pacienți care așteaptă ca paturile din ATI să se elibereze pentru a primi oxigen.

Brașov. Situație dramatică la Urgențe. 30 de infectați așteaptă ca cei din ATI să moară pentru a ocupa paturile rămase libere 1

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției medicale, Marius Leonte, paturile din secția ATI se eliberează, în general, prin decesul pacienților. „Secția ATI este plină din luna august încoace”, spune Leonte, pentru BizBrașov.

În secțiile ATI din Brașov sunt internate peste 50 de persoane. Totuși, chiar și în cazul în care reușesc să fie intubați, șansele la viață ale pacienților cu COVID scad dramatic din cauza formelor foarte grave în care ajung la spital.

De la începutul acestei luni, la Brașov au fost depistate peste 10.000 de persoane infectate, fiind cel mai puternic val pandemic de până acum.

Medicii din Brașov sunt epuizați și nu mai știu ce să facă să salveze cât mai mulți pacienți, timp în care persoanele care se opun vaccinării aruncă vina pe doctori.

În timp ce în țară au început să apară probleme de aprovizionare cu Favipiravir, medicament folosit pentru tratarea COVID, Emil Mailat, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, susține că unitatea spitalicească pe care o conduce nu are aceste probleme.

Noi avem stocuri, iar acum am dat o altă comandă. Vrem ca pacienții noștri să fie tratați bine, așa că ne-am făcut stocuri din timp”, a explicat acesta. Întrebat dacă a fost solicitat pentru a alimenta și alte spitale din Brașov cu acest medicament, Mailat a spus că „nu facem transferuri”. „Ne-am făcut stocuri pentru noi și pacienții noștri, iar dacă am fi de acord cu transferul, am putea ajunge în situația să nu mai putem noi să acordăm ajutorul de care au nevoie pacienții internați în spitalul nostru”.

Instituția Prefectului Județul Brașov:
■ Număr de cazuri confirmate de la începutul pandemiei: 57.925, dintre care 698 în ultimele 24 de ore
■ În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.465 teste efectuate, dintre care 913 teste RT-PCT și 1.552 teste rapide antigen

■ 490 pacienți internați în spitale, dintre care 49 la ATI
■ 5.355 persoane cu test pozitiv aflate în izolare la domiciliu
■ 418 persoane aflate în carantină la domiciliu

■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată

■ 1.457 persoane decedate de la începutul pandemiei, din care 13 în ultimele 24 de ore.
■ Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în județul Brașov este de 9,99/1000 de locuitori, iar în municipiul Brașov de 12,88/1.000 de locuitori

Previous Story

Nu se mai oprește. 12,88 rata de infectare la Brasov. Situația pe localități

Next Story

După Untold, Brașovul va avea un alt mare festival: Electric Castle