(Video) Cum arată grajdul mobil, inventat de doi brașoveni, unde păsările cresc pe păşune, ca-n curtea bunicilor

Last Updated on septembrie 8, 2021 Carnea de pui este la mare căutare chiar dacă este plină de antibiotice iar păsările sunt crescute în cuști. Există și întreprinzători care cresc păsări cât mai aproape de tradițional.

Un cuplu de tineri antreprenori din Braşov a descoperit cea mai bună soluţie de a produce carne de pui sănătoasă, ca cea din ograda ţăranilor, dar la scară mare, apropiată de cea industrială. Cosmina şi Şerban Dinu au inventat un grajd mobil, asemenea unei sere, în interiorul căruia 600 de păsări pe serie cresc direct pe păşune, unde au parte de o dezvoltare naturală şi lentă

Adăpostul este mutat zilnic.
(Video) Cum arată grajdul mobil, inventat de doi brașoveni, unde păsările cresc pe păşune, ca-n curtea bunicilor 1

(Video) Cum arată grajdul mobil, inventat de doi brașoveni, unde păsările cresc pe păşune, ca-n curtea bunicilor 2

”Prin mutarea zilnică, ne asigurăm că păsările au în fiecare zi un aşternut curat. Nu stau niciodată în dejecţii, iar de aici rezultă o sănătate crescută. Nu avem nevoie să introducem medicamente iar după cum vedeţi păsările ajung pe următorul petec, pe lucernă proaspătă, şi o să-nceapă să radă tot”, explică Şerban Dinu pentru Adevarul. 

Vezi aici Video:

Previous Story

Brașov. Allen Coliban: După 20 de ani de pauză, cinematograful Astra a fost modernizat și redeschis

Next Story

Arhitectul Gruia Hilohi: Braşovul nu are parcuri. Nu are nici ape. Şi nu, domeniul forestier şi munţii nu sunt parcuri, nu mai muşcăm această diversiune comunistă!