Brașov. Răzbunarea lui Scripcaru. Adrian Veștea aproape exclus, Allen Coliban izolat iar Sebastian Rusu viitorul primar al Brașovului

Last Updated on septembrie 27, 2021 Congresul PNL de sâmbătă a schimbat total viața politică din Brașov. Cei de la PNL Veștea și USR Plus nici nu au știut ce i-a lovit și de ce.

Zilele trecute o veste/zvon a tulburat viața politică locală. Viceprimarul Sebastian Rusu s-ar fi întâlnit cu Florin Cîțu și i-ar fi promis sprijinul filialei municipale, spre disperarea lui Adrian Veștea care promisese sprijin taberei Orban.

Brașov. Răzbunarea lui Scripcaru. Adrian Veștea aproape exclus, Allen Coliban izolat iar Sebastian Rusu viitorul primar al Brașovului 1

Nici nu contează dacă Sebastian Rusu s-a întâlnit sau nu cu Florin Cîțu, din desfășurarea evenimentelor de la Congres reiese faptul că acesta a fost împins la înaintare de tabăra PDL din Brașov.

Congresul PNL a fost câștigat de foști membri PD. Șeful lor, Emil Boc, este artizanul victoriei lui Florin Cîțu. Acesta a reușit să-i mobilizeze pe ce ide la PDL și să obțină sprijinul lui Klaus Iohannis.

Vestea că Emil Boc strânge oaste pentru Florin Cîțu l-a reacționat pe George Scripcaru și oamenii lui din PDL. Tabăra pedelistă din Brașov a jucat pe față cu Florin Cîțu, pe filiera Emil Boc. Au câștigat iar acum urmează împărțirea prăzii.

Adrian Veștea va fi cel mai probabil exclus din PNL pentru rezultate slabe. A jucat total pentru tabăra Orban, a pierdut și funcția de vicepreședinte PNL național în favoarea lui Rareș Bogdan, susținut de Emil Boc. Veștea nu a știut să cultive relații cu polul de putere de la Sibiu (Klaus Iohannis) nici cu polul de putere de la Cluj (Emil Boc). A vrut să facă el Aeroportul, pe model Căncescu, singur, fără să împartă. A uitat că și lui Căncescu tot de la PDL i s-au tras necazurile. Cu polul de la Sibiu putea negocia legăturile pe autostradă și cale ferată în schimbul unor curse de pe Aeroportul Brașov.

Brașov. Răzbunarea lui Scripcaru. Adrian Veștea aproape exclus, Allen Coliban izolat iar Sebastian Rusu viitorul primar al Brașovului 2

Aeroportul Brașov rămâne blocat în perioada următoare. Până la clarificarea lucrurilor la PNL Brașov, Florin Cîțu nu va da niciun ban ( sau sume derizorii). Adrian Veștea îi ceruse lui Ludovic Orban, nu Florin Cîțu, 100 de milioane de lei pentru turnul virtual. Imposibil ca premierul să-i dea acești bani.

Tabăra PDL câștigătoare din PNL vor propune un nou șef județean care apoi va fi noul șef al CJ. Primul nume: Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului. Bun prieten cu Scripcaru, poate aduce stabilitate pentru PNL în zona Făgărașului. După o ceartă cu Adrian Veștea a plecat din PNL și a câștigat independent un mandat la primăria Făgăraș. Cearta a avut un motiv serios: Sucaciu a vrut să fie noul șef al Consiliul Județean Brașov.

Brașov. Răzbunarea lui Scripcaru. Adrian Veștea aproape exclus, Allen Coliban izolat iar Sebastian Rusu viitorul primar al Brașovului 3

În municipiu Brașov, tabăra PDL din PNL iese întărită după Congres. La propus pe Sebastian Rusu la București iar Florin Cîțu a văzut așa: un tânăr, anti-USR/PLUS viceprimar care vrea să fie primar.

Asta înseamnă o presiune enormă pentru primarul Allen Coliban care rămâne fără un aliat prețios, Adrian Veștea și o alianță cu PNL. Coliban nu va mai face nimic fără acordul lui Sebastian Rusu care conduce de facto Consiliul Local, având alianță cu PSD.

Brașov. Răzbunarea lui Scripcaru. Adrian Veștea aproape exclus, Allen Coliban izolat iar Sebastian Rusu viitorul primar al Brașovului 4

Allen Coliban va fi tolerat doar să găsească explicații pentru proiectele imobiliare, așa cum face Emil Boc. La Cluj a împânzit orașul cu cartiere, a blocat total traficul din zonă apoi a început să-i scoată vinovați pe clujeni că folosesc prea multe mașini. În sprijinul său, a dotat Clujul cu cea mai modernă flotă de autobuze. Dar rămâne misiunea sa: liber la proiecte imobiliare cu explicații pentru clujeni.

Brașov. Răzbunarea lui Scripcaru. Adrian Veștea aproape exclus, Allen Coliban izolat iar Sebastian Rusu viitorul primar al Brașovului 5

Aceasta este fotografia de moment după Congresul PNL. Rămâne de văzut dacă Adrian Veștea are cărți împotriva lui Cîțu care să-l țină în funcție. Dacă primarul din Făgăraș va dori să preia PNL Brașov. Dacă Allen Coliban va rămâne un simplu executant al viceprimarului Rusu. Dacă viceprimarul va dori să fie primar.

Previous Story

Adio, Aeroportul Brașov! Gata cu Alianța Allen Coliban-Adrian Veștea

Next Story

3,11 rata de infectare. Brașovul în scenariul roșu, după explozia de cazuri COVID. Situația pe localități