(Foto) Cum arată turnul de la Arad, de pe care vor fi dirijate aviaonele de la Aeroportul Brașov

Last Updated on septembrie 10, 2021 Adrian Veștea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a fost ieri la Centrul de Dirijare Zonal din Arad de unde urmează să fie coordonate avioanele care aterizează pe Aeroportul Brașov.

Adrian Veştea:Dirijarea traficului pe Aeroportul Braşov va fi asigurată de Centrul Zonal de Dirijare Arad.
Am participat astăzi, la Arad, împreună cu Alexandru Anghel, directorul Direcţiei Implementare Aeroport, la şedinţa Comitetului de Coordonare a pregătirii infrastructurii și furnizării serviciilor de navigație aeriană pentru Aeroportul Internațional Brașov.

(Foto) Cum arată turnul de la Arad, de pe care vor fi dirijate aviaonele de la Aeroportul Brașov 1 (Foto) Cum arată turnul de la Arad, de pe care vor fi dirijate aviaonele de la Aeroportul Brașov 2

Am discutat cu factorii de decizie din cadrul ROMATSA şi al Autorităţii Aeronautice Civile Române despre stadiul actual al proiectului şi etapele pe care le avem de parcurs în implementarea Aeroportului din punctul de vedere al dirijării traficului.

Le-am prezentat oficialilor ROMATSA stadiul achiziţiilor care se desfăşoară în prezent pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană: proiectare proceduri de zbor instrumentale şi spaţiu aerian, respectiv realizarea clădirii de contingenţă şi dotarea ei cu echipamente de radionavigaţie. Avem certitudinea că ROMATSA va continua să ne asigure consultanţă în formularea răspunsurilor la clarificările cerute de operatorii economici interesaţi de achiziţia serviciilor de navigaţie aeriană, iar după încheierea etapei de depunere a ofertelor, în evaluarea din punct de vedere tehnic a documentaţiilor depuse.

(Foto) Cum arată turnul de la Arad, de pe care vor fi dirijate aviaonele de la Aeroportul Brașov 3 (Foto) Cum arată turnul de la Arad, de pe care vor fi dirijate aviaonele de la Aeroportul Brașov 4

O altă etapă parcursă astăzi a fost vizita la Centrul de Dirijare Zonal din Arad, care ne-a dat prilejul să intrăm în camera de dirijare unde va fi amplasată consola destinată dirijării zborurilor de la Braşov. Am avut ocazia să observăm modul cum se face dirijarea traficului, am văzut camera tehnică pentru verificarea funcţionării echipamentelor de radionavigaţie, de aici urmând să fie supervizate şi echipamentele pe care le vom avea la Aeroportul Braşov.

Am vizitat camera simulatorului, unde se va configura Aeroportul Braşov şi se vor face simulări privind dirijarea de la distanţă a zborurilor.

(Foto) Cum arată turnul de la Arad, de pe care vor fi dirijate aviaonele de la Aeroportul Brașov 5

În acest context, am avut discuţii despre personalul de specialitate care va asigura serviciile de navigaţie la Braşov, respectiv tipurile de posturi necesare şi etapele de instruire pe care viitorii angajaţi trebuie să le parcurgă. Controlorii de trafic vor lucra de la Arad, însă vor avea nevoie de o instruire suplimentară pentru dirijarea de la distanţă, iar angajaţii specializaţi în protecţia navigaţiei aeriene şi în meteorologie vor lucra în cadrul Aeroportului Internaţional Braşov.
Continuăm !

Previous Story

Actrița Anca Pandrea a leșinat pe stradă, în Brașov. „Pur și simplu nu mai puteam vorbi, nu mai puteam respira”

Next Story

Brașov. Strada dintre Modarom și Star devine pietonală. Loc de joacă pentru copii