Flavia Boghiu: „Facem din Brașov capitala verde a României! Așa că săptămâna aceasta las tocurile și mașina și mă voi deplasa cu transportul în comun, bicicleta sau pe jos”

Last Updated on septembrie 6, 2021 În săptămâna 6-12 septembrie, la Brașov, va avea loc Forumului Oraşelor Verzi (FOV). Conducerea Primăriei dorește să transforme Brașovul, unul din cele mai poluate orașe din România, în unul verde.

Flavia Boghiu:Facem din Brașov capitala verde a României!🌲 De astăzi a început Forumul Orașelor Verzi, cel mai mare eveniment de sustenabilitate de mediu din România. Detalii și agenda evenimentului pe www.fovbv.ro

Flavia Boghiu: „Facem din Brașov capitala verde a României! Așa că săptămâna aceasta las tocurile și mașina și mă voi deplasa cu transportul în comun, bicicleta sau pe jos” 1

Așa că săptămâna aceasta las tocurile și mașina și mă voi deplasa cu transportul în comun, bicicleta sau pe jos.
Vă invit să lăsați mașina acasă măcar pentru o zi în cursul acestei săptămâni. Ne vedem prin oraș! 😁”

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a anunţat vineri, că va prezenta „o asumare concretă şi transparentă, în termene şi cifre” privind obiectivele de mediu pentru oraş, anunţul urmând să aibă loc în cadrul Conferinţei Internaţionale a evenimentului, la care şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Este foarte important să avem asumarea unor ţinte, lucruri pe care le vedem şi ca tendinţă europeană. Se vorbeşte despre planuri de tranziţie, despre procente de reduceri de dioxid de carbon până în 2030, despre neutralitate climatică până în 2030 şi neutralitate de dioxid de carbon până în 2050.

(…) Este esenţial să marcăm cât mai vizibil schimbarea de direcţie şi inclusiv de discurs şi de atitudine la nivel politic pentru că Braşovul este un oraş cu probleme de poluare şi a venit momentul să admitem acest lucru, să ne asumăm nişte ţinte şi să nu mai spunem că poluarea este de la grătarul cu mici. Schimbarea aceasta trebuie să fie vizibilă şi foarte clară şi pentru populaţia braşoveană”, a subliniat Allen Coliban.

Previous Story

Accident Brașov. O persoană a murit și alte 3 au fost rănite pe DN13

Next Story

Brașov. Scenariul roșu la Fundata?! Rata de infectare a sărit de 4