Flavia Boghiu: „Brașov – capitala verde a României! Un oraș cu aer mai curat, mai liber de mașini, mai mult spațiu verde”

Last Updated on septembrie 11, 2021 Viceprimarul Flavia Boghiu anunță că Brașovul va fi capitala verde a României, adică un oraș cu aer mai curat, mai liber de mașini, mai mult spațiu verde și clădiri eficientizate energetic.

Flavia Boghiu: „Brașov – capitala verde a României!
Am participat vienri la cea de- a 12-a ediție a conferinței Ziua Energiei Brașov, un eveniment ce reunește lideri importanți ai comunității energetice naționale și europene pentru a discuta măsurile pe care le consideră necesare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate climatică ale Pactului verde european.

Flavia Boghiu: „Brașov - capitala verde a României! Un oraș cu aer mai curat, mai liber de mașini, mai mult spațiu verde” 1

În cadrul Forumul Orașelor Verzi, primarul Allen Coliban a semnat astăzi angajamentul de reducere a emisiilor de carbon cu 55% până în 2030. Un angajament ambițios, ar spune unii. Dar în lumina raportului IPCC din august – Cod roșu pentru umanitate, e mai clar ca oricând că situația impune măsuri urgente.

O spun clar și cu toată convingerea: este nevoie de implicare la toate nivelurile și de un cumul de acțiuni, pentru a preveni dezastrul.
Ca cetățeni, va trebui să facem schimbări în stilul de viață, să ne modificăm obiceiurile. Dar vom trăi mai sănătos, noi și copiii noștri.

Ca autorități, vom lua măsuri care să încurajeze aceste schimbări. Vom crea infrastructura necesară, vom stimula utilizarea ei și vom reduce emisiile de carbon.
Ca politicieni, vom adopta politici publice sustenabile, prietenoase cu mediul și care să aducă beneficii cetățeanului. Un aer mai curat, un oraș mai liber de mașini, mai mult spațiu verde și clădiri eficientizate energetic.

Flavia Boghiu: „Brașov - capitala verde a României! Un oraș cu aer mai curat, mai liber de mașini, mai mult spațiu verde” 2

Suntem cu toții datori să facem asta, pentru noi și pentru generațiile care urmează.
Doar așa vom fi bine!”

Previous Story

Brașov. Fără blocaje. Nico Cîrjan: „Ieri- prima zi de închidere a unei benzi din Mureșenilor: haos, claxoane, aglomeratie, ambuteiaje Azi (la aceeași ora): liniște.

Next Story

(Foto) Incendiu Brașov. „Probabil ca ați observat un fum gros in zona depoului CFR din Craiter”