Brașov. Fără blocaje. Nico Cîrjan: „Ieri- prima zi de închidere a unei benzi din Mureșenilor: haos, claxoane, aglomeratie, ambuteiaje Azi (la aceeași ora): liniște.

Last Updated on septembrie 10, 2021 Astăzi a fost liniște în trafic chiar dacă s-a blocat din nou o bandă pe mureșenilor. Poate rămâne pentru pietoni seara și în weekend.

Nico C. Cîrjan: „Ieri- prima zi de închidere a unei benzi din Mureșenilor: haos, claxoane, aglomeratie, ambuteiaje
Azi (la aceeași ora): liniște.

Brașov. Fără blocaje. Nico Cîrjan: „Ieri- prima zi de închidere a unei benzi din Mureșenilor: haos, claxoane, aglomeratie, ambuteiaje Azi (la aceeași ora): liniște. 1

Ce repede învața brașovenii! 💚💚💚

* a se nota ca este si inca ora de aprovizionare pentru magazine (de acolo mașinile staționate pe prima banda)”

Nico C. Cîrjan: „Pas cu pas, pietonii isi recâștigă Brasovul”

Brașov. Fără blocaje. Nico Cîrjan: „Ieri- prima zi de închidere a unei benzi din Mureșenilor: haos, claxoane, aglomeratie, ambuteiaje Azi (la aceeași ora): liniște. 2

Monica Juncu: În sfârșit se gândește cineva și la pietoni. 💖
Unii, cam mulți, au uitat mersul pe jos și au ajuns să-i batjocorească pe cei din jurul lor…
Sper să le vină mintea la cap și să înțeleagă că nu li se cuvine tot. Există și alți oameni pe planeta aceasta, nu doar ei. 🙃

Radu Barota: Cred ca este destul clar ca este mai bine sa scapam de automobilul din centrul orasului si sa redam cat mai mult din oras pietonului. Insa, din pacate, acest lucru se va putea face doar cu investitii masive. Din cate stiu eu, orasele comparabile cu Brasovul, care au rezolvat cat de cat aceasta problema au cateva trasaturi comune. Prima dintre ele- la care mi se pare ca Brasovul este mult in urma: parcaje subterane sau in cladiri special amenajate. La o analiza comparativa grosiera eu cred ca in centrul Brasovului (Livada Postei, Piata Sfatului, Saguna, Schei, Str. Lunga) ar trebui in jur de 2000 de locuri de parcare in parcaje subterane.

Dupa aceea putem discuta despre transportul in comun, parcaje in zonele de legatura cu perferiile etc. Nici la pistele ciclabile nu stam foarte bine- mai ales prin cartiere (dar inteleg ca se vor face).

Brașov. Fără blocaje. Nico Cîrjan: „Ieri- prima zi de închidere a unei benzi din Mureșenilor: haos, claxoane, aglomeratie, ambuteiaje Azi (la aceeași ora): liniște. 3

Eu, daca as fi Primar, as demara un stuidiu pentru amplasarea a 2-3-10 parcari in zona centrala dintre care sa si construiesc una- doua in primul mandat. Mi se pare ca este un aspect cu care toata lumea ar fi de acord: atat automobilisti, locuitori cat si “hipsetri”, pietoni etc. Inainte sa demaram investitii precum tramvaiul, care este un subiect care dezbina si creeaza polemici, haideti sa abordam proiecte care creeaza unanimitati! Cum ar fi, de exemplu, sa fie sub terenul de la Saguna o parcare de cateva sute de locuri, cateva sute sub terenul de la Sportiv, cate sute sub terenul de la Unirea si in zona din lateraul Prefecturii si vreo cateva sute sub Piata Unirii… sau cateva sute sub alte terenuri pe care nu le stiu eu acum?

Nu am scapa asa de majoritatea parcarilor de pe Poarta Schei sau de pe Brancoveanu? Nu s-ar circula mai bine pe aceste strazi- atat ca pieton cat si ca automobilist? Nu ar fi toata lumea (turist, locuitor din Schei, bautor de bere in centru, hipster etc.) de acord?

Brașov. Fără blocaje. Nico Cîrjan: „Ieri- prima zi de închidere a unei benzi din Mureșenilor: haos, claxoane, aglomeratie, ambuteiaje Azi (la aceeași ora): liniște. 4

Cred ca dincolo de amenajari fizice, in societatea de azi este nevoie si de proiecte care creeaza consens. Poate ca intre proiectele si controversate si proiecte mai putin bune, dar care creeaza consens, ar trebui facute primele cele care creeaza consenes. Spun si eu, asa, o parere de FOV!

Previous Story

Brașov. Romulus Oprica: „Eu cred ca este o mare problema cu  scoaterea masinilor din oras. A facut, oare, Primaria Brasov un studiu de impact pentru a afla cate pisici vor avea de suferit de frig daca vor fi mai putine masini pe care sa se incalzeasca in zilele reci? N-a facut! Pai asa se face treaba, domnu’?”

Next Story

Flavia Boghiu: „Brașov – capitala verde a României! Un oraș cu aer mai curat, mai liber de mașini, mai mult spațiu verde”