Copleșiți. Brașovul mai are doar 5 paturi de ATI libere

Last Updated on septembrie 21, 2021 Sistemul sanitar este copleșit deși suntem doar în luna septembrie. Numărul mic de persoane vaccinate a făcut din nevaccinați victimele perfecte pentru Terapie Intensivă. Di păcate, Brașovul mai are doar 5 locuri libere la ATI iar în țară sunt șanse puține de transfer având în vedere că mai sunt libere doar alte 14.

19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 mai sunt libere la nivel naţional – altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 – iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment, a anunţat luni Grupul de Comunicare Strategică.

Copleșiți. Brașovul mai are doar 5 paturi de ATI libere 1
(foto arhiva)

„În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms la ora 14.00, la nivel naţional există 1.087 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. Dintre acestea, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cele 19 paturi ATI libere la nivel naţional sunt distribuite astfel: Arad – 1; Braşov -5; Constanţa – 1; Iaşi – 3; Sibiu – 3; Tulcea – 5; Vaslui – 1.

Pe de altă parte, se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Brașovul are o secție ATI COVID-19 în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență, care a devenit funcțională în august 2020. În unitatea modulară sunt 16 locuri de terapie intensivă şi 12 de terapie intermediară.

Dan Adrian Cherciu:Să încerci să-i convingi pe sceptici despre beneficiile vaccinului e predică în pustiu. Ieri am aflat despre moartea unei persoane pe care o cunoșteam bine.

Lupta ei cu virusul s-a sfârșit după nici trei săptămâni. Rămâi marcat să citești un șir de mesaje whatsapp început la început de septembrie cu cel în care te anunță că s-a îmbolnăvit, apoi că e groaznic, că e ceva mai bine, că ultimul mesaj răspuns la dacă se simte bine e un scurt “nu”, după care urmează alte câteva mesaje transmise pt. care primești doar confirmarea că au fost citite, apoi nici aceasta nu mai vine. Dar primești un telefon de la o cunoștință comună din care afli că persoana nu mai e.

Nu voi înceta niciodată să mă mir cum persoane altfel inteligente au atâta înverșunare demnă de o cauză mai bună împotriva unui vaccin. Să zicem că teoria lor e valabilă și vaccinul e apă de ploaie.

Atunci de ce să nu încerci să te vaccinezi cu apă de ploaie? Ți-e frică de o înțepătură? Că bla-blaul cu libertățile individuale nu ține. Am spus de la început că vă consider inteligenți”.

Previous Story

Video Brașov. Autobuz RATBV răsturnat în șanț, la Pietrele lui Solomon

Next Story

ISU îi ia la mișto pe brașoveni: „URSU BĂĂĂ”. Se promite o anchetă internă