Brașovul cu adevărat verde. Gruia Hilohi, despre Livada Poștei: „Călătorii nu ar mai aştepta pe peroane periculos de înguste sosirea botului autobuzului, care să îi măture”

Last Updated on septembrie 9, 2021 Primarul Allen Coliban organizează în aceste zile un festival verde dar niciunul dintre participanți nu este în stare să salveze un copac. De exemplu, castanii care se usucă pe strada Lungă. La cafele și discursuri se pricep toți. Când este vorba de treabă, ceva concret se lasă liniștea. Faci un festival verde cu discursuri, dans, băutură și muzică dar nu salvezi un copac. Arhitectul Gruia Hilohi îi sugerează primarului Allen Coliban să refacă în verde Livada Poștei, mutilată pentru a face loc stației de autobuze.

Gruia Hilohi:Ce l-ar putea împiedica pe primarul unui Oraş Verde, să readucă la această calitate a locuirii urbane un loc mult prea batjocorât de predecesorul său?… Singura piedică ar putea fi doar Portocaliul care se ascunde în Verde…

Brașovul cu adevărat verde. Gruia Hilohi, despre Livada Poștei: „Călătorii nu ar mai aştepta pe peroane periculos de înguste sosirea botului autobuzului, care să îi măture” 1

Capacitatea unei staţii de transport public organizată în jurul unei astfel de pastile cu adevărat verde, este mai mare decât cea a actualei staţii de tip autogară în dinţi de pieptene. Pe fiecare latură, ar încăpea câte 4 autobuze articulate, nu coşmelii de alea mici.

În plus, călătorii nu ar mai aştepta pe peroane periculos de înguste sosirea botului autobuzului, care să îi măture. Nimeni nu ar mai trebui să traverseze câte trei-patru carosabile. Copiii ar fi în siguranţă. Iar spaţiul pietonal ar fi cu microclimat agreabil (umbră şi verdeaţă) şi nu ar mai fi mărunţit în cioburi”.

Previous Story

Brașovul blocat. „Nu înțeleg de ce doar in Schei/Orasul vechi se pot bloca străzi pentru orasul verde. La fel de bine s-ar putea restricționa si bulevardul Saturn. Sau strada Panselelor”

Next Story

Foto Brașov. „Ocoliti centrul vechi. Totul este blocat”