Arhitectul Gruia Hilohi: Braşovul nu are parcuri. Nu are nici ape. Şi nu, domeniul forestier şi munţii nu sunt parcuri, nu mai muşcăm această diversiune comunistă!

Last Updated on septembrie 8, 2021 Brașovul suferă enorm la capitolul parcuri. Nu are niciunul. Și cel din Centru este un părculeț, potrivit standardelor. Păcăliți că orașul este aproape de pădure, brașovenii nu știu ce înseamnă un parc în cartier. Parc, nu părculeț.

Arhitectul Gruia Hilohi: „Din ciclul “Forumul Oraşelor Portocalii”.
Braşovul nu are parcuri. Nu are nici ape. Dintre toate oraşele mari din România, stă cel mai prost la acest capitol. Şi nu, domeniul forestier şi munţii nu sunt parcuri, nu mai muşcăm această diversiune comunistă!

Arhitectul Gruia Hilohi: Braşovul nu are parcuri. Nu are nici ape. Şi nu, domeniul forestier şi munţii nu sunt parcuri, nu mai muşcăm această diversiune comunistă! 1

Un teren de peste 15 hectare putea deveni cel mai mare şi frumos parc al oraşului. Un teren ce nu trebuia cumpărat, fiind al primăriei. Un teren ce are izvoare de apă şi a fost până nu demult o zonă pitorească, cu lacuri. Un teren cu relief variat şi cu perspective frumoase înspre munţi. În 2012, lacurile reapăruseră, dar au fost iarăşi astupate intenţionat cu moloz şi gunoaie.

Actuala administraţie “verde” a considerat însă mai util să continue proiectul aberant şi ultracostisitor al fostului primar, de a amplasa tocmai aici, pe pământ prost de fundare, o sală polivalentă uriaşă.

Arhitectul Gruia Hilohi: Braşovul nu are parcuri. Nu are nici ape. Şi nu, domeniul forestier şi munţii nu sunt parcuri, nu mai muşcăm această diversiune comunistă! 2 Arhitectul Gruia Hilohi: Braşovul nu are parcuri. Nu are nici ape. Şi nu, domeniul forestier şi munţii nu sunt parcuri, nu mai muşcăm această diversiune comunistă! 3 Arhitectul Gruia Hilohi: Braşovul nu are parcuri. Nu are nici ape. Şi nu, domeniul forestier şi munţii nu sunt parcuri, nu mai muşcăm această diversiune comunistă! 4

Desigur, aceasta ar fi putut fi amplasată şi în Centrul Civic sau la Rulmentul, unde terenurile sunt mult mai potrivite şi ar fi costat mai puţin. Dar s-a decis că nu avem voie parc, că nu rentează. Trăiască betoanele (şi furnizorii acestora)!

Advertisements
Previous Story

(Video) Cum arată grajdul mobil, inventat de doi brașoveni, unde păsările cresc pe păşune, ca-n curtea bunicilor

Next Story

(Video) Accident Brașov. 3 persoane rănite pe Calea Cristianului