(Foto/Video) Brașovul iar fluieră a pagubă! Începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti

Last Updated on august 4, 2021 Sibiul îi va ridica o statuie lui Klaus Iohannis după ce se va finaliza autostrada București-Sibiu. La Brașov, politicienii se ceartă dacă se mătură sau nu străzile. Ce înseamnă autostrada București-Sibiu pentru Brașov? În primul rând o scădere dramatică a numărului de turiști bucureșteni. Aceștia vor alege Sibiul pentru că nu vor mai sta blocați în trafic.

O scădere a numărului de turiști străini care merg în zona Făgărașului și care treceau și prin Brașov. Ministerul Transporturilor a scos de la naftalină drumul expres Făgăraș-Sibiu. Astfel, turiștii străini sunt invitați direct să folosească aeroportul Sibiu. Nu că cel de la Brașov se va construi vreodată. E nevoie urgent de 100 de milioane de lei dar Brașovul a cerut bani de la Ludovic Orban, nu de la premierul Florin Cîțu. Cîțu va fi ales președinte al PNL, nu va uita că Brașovul l-a sprijinit pe Orban și nu va da un leu. Brașovul va fluiera a pagubă. Iar.

(Foto/Video) Brașovul iar fluieră a pagubă! Începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti 1

În viitorul apropiat vom avea așa: Autostradă Sibiu-București, drum expres Făgăraș-Sibiu: aspiratoare de turiști.
Nu vom avea: Autostradă Brașov-București, Aeroport la Brașov.
Dar vom avea o ceartă locală dacă se mătură sau nu străzile din Brașov. Asta este important. Mare oraș, mare politicieni. Se ceartă pe măturatul străzilor.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, marţi, pe pagina personală de Facebook, că săptămâna aceasta va începe asfaltarea tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, între Sibiu şi Boiţa, lucrări care includ şi viaductul Tălmăcel.

(Foto/Video) Brașovul iar fluieră a pagubă! Începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti 2 (Foto/Video) Brașovul iar fluieră a pagubă! Începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti 3 (Foto/Video) Brașovul iar fluieră a pagubă! Începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti 4

Segmentul Sibiu-Boița cuprinde viaductul Tălmăcel, încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri, două noduri rutiere, două spaţii de servicii, 27 de poduri şi pasaje şi tot 27 de podeţe.

Cătălin Drulă: „VIADUCTUL DE LA TĂLMĂCEL, UNUL DINTRE CELE MAI IMPRESIONANTE PROIECTE ÎN CONSTRUCȚIE DIN ȚARĂ
Sunt sigur că nu doar pasionații de infrastructură se vor bucura de imaginile de mai jos, care ne arată stadiul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Pitești-Sibiu.

(Foto/Video) Brașovul iar fluieră a pagubă! Începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti 5 (Foto/Video) Brașovul iar fluieră a pagubă! Începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti 6 (Foto/Video) Brașovul iar fluieră a pagubă! Începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti 7
(Pare mai greu de construit Pasajul Fartec decât acest pasaj. Așa, vreo 6 ani greutate)

De departe, cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu și Boița este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat și executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu.

Segmentul Sibiu-Boița mai cuprinde:
✔️ încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri;
✔️ 2 noduri rutiere;
✔️ 2 spații de servicii;
✔️ 27 de poduri și pasaje;
✔️ tot atâtea podețe.

Săptămâna aceasta începe asfaltarea pe tronson. Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Pitești-Sibiu este de 46%, iar acestea vor fi încheiate în avans – în 2022, conform termenelor asumate de constructor – mai ales că acest șantier este deblocat integral”.

Vezi aici Video:

Previous Story

Brașov. Aprobat. Se permite accesul în mijloacele de transport cu animale de companie. Vezi condițiile

Next Story

(Foto/Video) Spectacol de fulgere și tunete în Brașov