Brașov. Aprobat. Se permite accesul în mijloacele de transport cu animale de companie. Vezi condițiile

Last Updated on august 3, 2021 Consilierul județean Lucian Rad anunță că va fi permis transportul animalelor în autobuze, în anumite condiții.

Lucian Rad:Luni, în ședința Consiliului Județean Brașov, am solicitat includerea în Regulamentul de funcționare privind transportul județean de persoane a unui amendament care să permită accesul în mijloacele de transport cu animale de companie, în anumite condiții, și cu câini însoțitori pentru oameni cu dizabilități.

Brașov. Aprobat. Se permite accesul în mijloacele de transport cu animale de companie. Vezi condițiile 1

Mă bucur să vă spun că propunerea a fost primită pozitiv, prin urmare textul regulamentului va fi modificat, astfel încât să includă amendamentul propus de mine:

“Se permite accesul câinilor însoțitori pentru persoane cu handicap, conform legilor în vigoare, și a animalelor de companie după cum urmează: câinii de talie medie și mare vor fi ținuți în lesă și vor purta botniță iar animalele de talie mică vor fi transportate în cușcă sau geantă de transport. Proprietarii trebuie să aibă carnetul de sănătate al animalului.”

Accesul cu animale de companie în mijloacele de transport în comun este legiferat în alte țări din Europa, dar în România nu.

Prin includerea acestei prevederi în regulamentul de funcționare, ne asigurăm că vom putea călători cu transportul public împreună cu animalul de companie, cu respectarea anumitor condiții, fără ca șoferii sau alte persoane să ne împiedice accesul în mijloacele de transport”.

Previous Story

Dedeman începe construcția celui de-al doilea magazin din Brașov. Ce salarii ar putea oferi

Next Story

(Foto/Video) Brașovul iar fluieră a pagubă! Începe asfaltarea lotului 1 al al autostrăzii Sibiu-Piteşti