Adrian Veștea: Aeroportul Brașov va fi finalizat în 2022. Primele curse vizate, către Germania și Israel

Last Updated on august 19, 2021 Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, a venit cu noi promisiuni privind finalizarea Aeroportului Brașov. Într-o emisiune realizată de Ziarul Financiar el a declarat că Aeroportul va fi finalizat în 2022, după ce va fi construit turnul de control virtual. Reamintim că Adrian Veștea i-a solicitat lui Ludovic Orban 100 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor iar Florin Cîțu nu a confirmat vreo sumă. Lucrările la turnul virtual durează 14 luni, potrivit licitației lansate de Consiliul Județean.

 

Aeroportul va fi gata până la finalul acestui an dacă nu apar probleme cu lu­cră­rile. Mai este componenta de radio­na­vi­gaţie pe care o vom implementa pâ­nă anul viitor când obiectivul va deveni ope­raţional.

Adrian Veștea: Aeroportul Brașov va fi finalizat în 2022. Primele curse vizate, către Germania și Israel 1

Avem finalizată pista, căile de ru­lare, balizajul, canalizarea pluvială, ter­mi­nalul, care este al treilea ca mărime din ţară după Otopeni şi Cluj. Acesta va fi pri­mul aeroport construit în România după 1974. Anul viitor va fi funcţional“, a spus pre­şedintele Consiliului Judeţean.

El a subliniat că sunt vizate cât mai multe curse aeriene către Germania, având în vedere investitorii locali dar şi către Israel sau alte destinaţii, în funcţie de cererea din piaţă.

Avem evaluări făcute, o evoluţie a numărului de pasageri iar acest aeroport va fi concesionat. Estimările erau pentru a ajunge la un milion de pasageri anual, însă aceste estimări au fost acum influenţate de pandemie. Odată ce vom ajunge la un milion de pasageri, va urma o extindere. Pentru început vom opera în regie proprie aeroportul. Va exista o licitaţie în acest sens iar noi pregătim documentaţia“, a subliniat Adrian Veştea.

Previous Story

George: „Brașovul- oraș turistic guvernat de pensionarii din centru care dicteaza ora de inchidere a restaurantelor-teraselor-barurilor”

Next Story

Brașov. Un director de multinațională arestat pentru că racola fete pentru prostituție dintre cele care își depuneau CV de angajare