500 de lei. Bucureștean amendat de jandarmi pentru că hrănea urşii într-o parcare de pe Transfăgărăşan

Last Updated on iulie 13, 2021 Un bucureștean a primit o amendă de 500 de lei pentru că a hrănit urși aflați într-o parcare de pe Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru. În România doar autoritățile locale au voie să hrănească urșii.

O patrulă de la Postul Montan Arefu a intervenit în urma unui apel la 112, prin care s-a anunțat că în zona barajului Vidraru, dar şi pe coborârea spre cetatea Poenari, se află mai mulţi urşi pe carosabil.

500 de lei. Bucureștean amendat de jandarmi pentru că hrănea urşii într-o parcare de pe Transfăgărăşan 1

La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei”, potrivit unui comunicatde la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş, prezentat de Europa FM.

Bărbatul a fost amendat pentru “hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic”, contravenţie prevăzută de o hotărâre a Consiliului Local Arefu.

Jandarmii argeşeni le recomandă turiştilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea şi să nu le hrănească.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Femeie lovită de taxi pe strada Toamnei

Next Story

Brașov. A fost furată pagina de Facebook a Colegiului Șaguna? Acum se numește Notices Page Recover Alert