Brașov. Un urs a intrat într-o gospodărie din Lisa, a mâncat un porc și a rănit grav alții doi

Last Updated on iulie 27, 2021 Continuă atacurile de urși în țară. Oameni uciși, animale omorâte.

Imagini șocante pentru o familie din localitatea Lisa, județul Brașov, la sfârșitul săptămânii trecute. Când s-au trezit dimineața, oamenii și-au dat seama că ursul le-a călcat bătătura. Doi porci erau răniți grav iar unul lipsea, anunță Fagarasultau.ro.

Brașov. Un urs a intrat într-o gospodărie din Lisa, a mâncat un porc și a rănit grav alții doi 1

Membrii familiei au căutat în jurul locuinței iar la câteva sute de metri au găsit rămășițele porcului „furat“ de urs din gospodărie. Oamenii se tem acum că ursul se va întoarce mai ales că spun aceștia și ieri a fost văzut în apropierea locuințelor.

Ciobanul de 45 de ani atacat de urs în apropierea unei stâne de lângă Panaci, judeţul Suceava, a trecut cu bine de prima serie de intervenţii chirurgicale şi urmează să fie detubat.

La computerul tomograf s-au evidenţiat fracturi cominutive de oase ale feţei, fractură de maxilar şi fractură de mandibulă, multiple plăgi complexe, plăgi muşcate la nivelul braţelor cu amputaţie de falange şi o plagă obtuză la nivelul peretelui abdominal.

Cazul a fost preluat de echipa de chirurgie oro-maxilo-facială dar intervenţia s-a făcut şi cu alţi colegi de alte specialităţi, cum ar fi chirurgie plastică, de ORL, şi bineînţeles a fost nevoie şi de consult de chirurgie generală.

Pacientul este în ATI, în acest moment (ieri-n.r.) încă este intubat. În cursul zilei de astăzi (ieri –n.r.) va fi scos de pe ventilaţia mecanică, având capacitatea să respire singur. Evident, va mai fi nevoie de intervenţii chirurgicale, tipul compex al plăgilor impunând monitorizarea în permanenţă a sa.”, a precizat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi, potrivit Ziar de Iași. 

Previous Story

Brașovul, risc de infectare din Râșnov cu Norovirus? Cel puțin 140 de persoane sunt deja infectate. Se transmite extrem de rapid. Expunerea la numai 18 particule de virus poate conduce la infectare

Next Story

Foto Brașov. Unde-i trotuarul pentru copii? Allen Coliban: “Brașov, oraș prieten cu copiii”. Alexandru: „Strada Lungă este paradisul mașinilor”