Video Brașov. Ursoaică cu pui în Răcădău. Petronela Rotar: „Allen Coliban, ce se poate face? Flavia Boghiu?”

Last Updated on iunie 5, 2021 Petronela Rotar cere ajutorul primarului Allen Coliban și viceprimarului Flavia Boghiu pentru a rezolva problema urșilor din Răcădău.

Petronela Rotar:Azi-noapte am ajuns tîrziu acasă de la film – după miezul nopții. În cartierul împădurit în care stau mișună dintotdeauna urșii, însă în ultimii ani fusese parcă mai bine. La ora aia, nu mai găsești parcare chiar în față, așa că am lăsat mașina exact acolo unde se vede în imagini, ne-am uitat în stînga și în dreapta, am zis un Doamne ajută, fie-mea ceva mai nevricoasă, apoi am purces prin parcare acasă.

Video Brașov. Ursoaică cu pui în Răcădău. Petronela Rotar: „Allen Coliban, ce se poate face? Flavia Boghiu?” 1

La un moment dat, încă era noapte, am fost trezite de alarma țiuitoare a RoAlert, care anunța că e urs în zonă. Le-am zis vreo două ălora, că e traumatizant să fii trezit așa, însă cînd am văzut imaginile mi-a părut rău că le-am zis. Puteam fi noi acolo.

(…)Nu știu de ce au reapărut iar urșii. E o situație periculoasă pentru toată lumea, incluzîndu-i pe ei. Acum, cînd scriam asta, am primit o nouă alertă, un alt urs (sau o ursoaică cu pui) se află mai sus cu câteva sute de metri.

Bănuiala mea e că nu primesc hrană la punctele de hrănire din pădure. Fie-mea îmi spune chiar acum: mama, hai să facem ceva pentru ei, săracii, vorbește cu primarul, hai să facem o campanie, să le dăm de mâncare, noi am intrat peste ei, nu e vina lor.

Mi-ar plăcea să apară niște răspunsuri, nu doar din tastatură, ci practic. Există soluții, le-am văzut implementate. Dacă nu există bani pentru hrana lor, începem o campanie, strîngem, găsim soluții.

Însă nu mai putem trăi cu ursoaica cu pui cotrobăind în gunoiul de lingă casă. Mai lipsește puțin pînă la o tragedie, așa cum a fost de fiecare dată cînd urșii s-au înmulțit și la fel și vizitele și raitele lor prin oraș, am filmat nenumărate cazuri, din păcate, în anii ăia.
Allen Coliban, ce se poate face? Flavia Boghiu?

Vezi aici Video:

Previous Story

Brașov. Șoferiță de 22 de ani, beată și drogată, prinsă de Poliție pe Calea București

Next Story

(Foto/Video) Brașov. Imagini revoltătoare, cu o mizerie de nedescris, au fost surprinse într-o brutărie