Un brașovean a primit o factură „umflată” de la Electrica, după ce a trecut la Enel.„În luna mai, surpriză! ”

Last Updated on iunie 10, 2021 Un brașovean a avut un șoc când a primit factura de electricitate: 758 de lei. El și-a schimbat în luna martie furnizorul de electricitate și a trecut de la Electrica la Enel. Însă la începutul lunii mai anul acesta spune că a primit o factură de regularizare de 785 de lei, pe care apare un index cu aproximativ 800 kW peste nivelul real arătat de contor.

„La sfârșitul lunii martie «am avut curajul» să trecem de la Electrica la ENEL. Am semnat contractul online și am tot așteptat activarea acestuia. Am trimis indexul la ambele companii și am fost destul de naivi încât să credem că am făcut regularizarea cu Electrica și începând din aprilie vom plăti facturile la ENEL. Pe aceștia din urmă i-am tot contactat telefonic și online și ne-au spus că așteaptă măsurătorile (probabil indexul citit de Electrică Distribuție) pentru a activa contractul…”, spune consumatorul, citat de Libertatea.

Un brașovean a primit o factură „umflată” de la Electrica, după ce a trecut la Enel.„În luna mai, surpriză! ” 1

În luna mai, surpriză! Am primit o nouă factură de regularizare de 785 de lei de la Electrica, deși nu mai suntem clienții lor, cu un index «citit» cu aproximativ 800 kW peste valoarea indexului real”, continuă acesta.

Electrica Furnizare spune că factura a fost emisă în baza citirilor făcute de distribuitor, care în zona respectivă este tot o companie din cadrul Electrica.

Mai departe, distribuitorul invocă un ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), care permite transmiterea unor indexuri estimate de către distribuitori.

Virgil Popescu, ministrul energiei, cere anularea ordinului respectiv și solicită Electrica, societate unde statul este cel mai mare acționar, să facă citiri reale în teren.

Conform reglementărilor în vigoare, furnizorii au obligația de a trimite decontul final de regularizare în maximum 42 de zile de la încetarea contractului, adică după 6 săptămâni.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban anunță marea dezinsecție: „Tot ce înseamnă parcuri, spații de joacă, locuri de picnic și toate suprafețele verzi aflate în proprietatea municipiului”

Next Story

Foto Brașov. Marinela: „A început demolarea caselor, în Schei, domnule primar COLIBAN… poate ne trezim cu blocuri între case”