Brașov. Pietonal între magazinul Star și Modarom. Încep licitațiile. Noua Piaţă va cuprinde şi o fântână arteziană

Last Updated on iunie 7, 2021 Zona dintre magazinul Star și Modarom va fi transformată în pietonal, Primăria a recepționat zilele trecute proiectul tehnic. Normal, pietonalul nu este pe gustul șoferilor care pierd locuri de parcare chiar în Centru.

Primarul Braşovului Allen Coliban anunțat că urmează să fie lansată licitaţia pentru lucrări, iar în funcţie de stadiul de finalizare al acesteia până la final de an să înceapă şi lucrările.

Brașov. Pietonal între magazinul Star și Modarom. Încep licitațiile. Noua Piaţă va cuprinde şi o fântână arteziană 1

Reamintim că proiectul propune o reamenajare a zonei dintre Modarom şi Prefectură, inclusiv o parte din străzile Nicolae Bălcescu, Politehnicii şi Postăvarului, în sensul creării unei zone pietonale largi, care să contrabalanseze un pol de interes important din oraş – Piaţa Sfatului, la capătul celălalt al Străzii Republicii, potrivit Biz Brasov.

Piaţa va cuprinde şi o fântână arteziană încastrată în paviment, cu coloane de apă, concept care permite utilizarea spaţiului şi pentru diferite evenimente. Segmentul Bulevardului Eroilor din dreptul Colegiului Naţional Unirea va fi avea o vegetaţie abundentă, constituită din copaci de talie medie şi mare.

Strada Postăvarului va avea de asemenea un aliniament nou de arbori, iar strada Politehnicii este gândită să încurajeze dezvoltarea micilor afaceri ale proprietarilor din zonă, pentru a da viaţă acestei străzi.

Previous Story

(Foto/Video) Brașov. Imagini revoltătoare, cu o mizerie de nedescris, au fost surprinse într-o brutărie

Next Story

Brașov. Jandarmii „s-au luptat” cu un roi de albine care a ajuns în centrul orașului