Noi detalii în cazul afaceristului din Brașov care s-a sinucis!

Last Updated on mai 10, 2021 Jurnaliștii de la Realitatea Plus susțin că au obținut din care reiese că omul de afaceri care s-a spânzurat săptămâna trecută a semnat 16 contracte într-o singura zi cu un spital.

Omul de afaceri Doru Bertea, medic stomatolog, care era anchetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiu Secuiesc s-a sinucis la începutul lunii mai. Doru Bertea se afla în arest la domiciliu, în municipiul Brașov, anunță Realitatea Brașov.

Noi detalii în cazul afaceristului din Brașov care s-a sinucis! 1

Bertea era administratorul firmei Chantel Sante, societate comercială implicată în dosarul de corupție deschis de DNA.

Cercetările vizează achizițiile din spitalele COVID din Brașov și Harghita, iar printre inculpați sunt cei doi manageri ai unităților medicale, Ionescu Ramona Delia (Spitalul de Boli Infecțioase Brașov) și Lukacs Antal (manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc), ambii acuzați de abuz în serviciu.

DNA Brașov anchetează atribuirea unor contracte supraevaluate. Procurorii DNA susțin că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.

Dosarul urmărește presupusa atribuire ilegală, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Previous Story

Brașov. Două fete dispărute, căutate de polițiști și familii

Next Story

Primar brașovean condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare! Defintiv