FC Brașov nu va fi în liga a doua. Consilierii s-au încurcat în asociații și voturi. Flavia Boghiu: Eu nu prea mă pricep la fotbal dar în Brașov există o singura echipă, un singur spirit. Cel a lui FC Brașov

Last Updated on mai 19, 2021 Primarul Allen Coliban a propus ieri consilierilor locali înființarea unei asociații care să pria locul Coronei Brașov și astfel am fi avut FC Brașov în liga a doua, începând din acest sezon. Consilierii PNL și PSD au votat împotrivă.

Cei de la PNL au propus ca Primăria să intre într-o Asociație, să dea numele și palmaresul și apoi vor mai vedea ce se întâmplă. Astfel noul FC Brașov ar fi fost controlat de persoane ținute la secret. Nu se știe cine sunt membrii asociației. Cei de la USR au votat împotrivă.

Dar cea mai mare surpriză a fost când abia ieri, la ședința de Consiliul Local, cei de la PNL au aflat că au nevoie de majoritate absolută ca să dea brandul FC Brașov „prietenilor” și nu de majoritate simplă. Asta înseamnă că fără voturile USR nu pot înstrăina brandul FC Brașov.

Și așa s-a stins energia celor de la PNL care lucrează de câteva luni să ia brandul FC Brașov de la Primărie și să-l dea cui trebuie.

Cert este că Brașovul nu va avea echipă în liga a doua din acest sezon și, cel mai probabil, Allen Coliban va opri finanțarea la Corona Brașov, secția de fotbal seniori, stricând astfel jucăria celor de la PNL.

Să nu știi tu PNL că ai nevoie de majoritate absolută pentru a pune mâna pe brandul FC Brașov, să te agiți atâta luni, să faci promisiuni, să vorbești cu foști fotbaliști … și nimic.

Viceprimarul Flavia Boghiu: „Eu nu prea mă pricep la fotbal, dar încep să înțeleg de ce este un fenomen atât de iubit. După o ședință de Consiliu Local de 2 ore, în care oameni maturi și vaccinați s-au contrat pe numele echipelor și și-au prins urechile în chestiuni juridice, unii încă refuză să asculte ceea ce își doresc sustinătorii acestui fenomen în Brașov.

FC Brașov nu va fi în liga a doua. Consilierii s-au încurcat în asociații și voturi. Flavia Boghiu: Eu nu prea mă pricep la fotbal dar în Brașov există o singura echipă, un singur spirit. Cel a lui FC Brașov 1

Până la urmă, societatea a fost construită în jurul lucurilor care ne sunt necesare sau a celor ce ne plac. Pentru suporteri, fotbalul, echipa preferată este și un lucru necesar și un lucru plăcut. Le aduce bucurii si tristeți sincere, pe care le înțeleg și le respect, chiar dacă nu le împărtășesc pasiunea.

Într-o țară în care îmi dau seama (fără să fiu expertă) că fotbalul nu prea există, mă bucură să văd că în orașul nostru avem această energie pozitivă, aceasta energie vie la care pun umărul financiar, moral și își sacrifică timpul și energia oameni de toate vârstele, din toate mediile.

Administrația locală este obligată să se îngrijească de aceste energii, sa le catalizeze, să le ajute să crească, nu să le înăbușe din orgolii sau interese personale.
Chiar daca astăzi a fost o ședință grea, lungă și cu discuții surde în multe momente, m-a facut să înțeleg și mai bine fenomenul. Iar reacțiile cetățenilor, după încheierea ședinței m-au făcut să înțeleg și mai bine faptul ca în Brașov există o singura echipă, un singur spirit.
Cel a lui FC Brașov”.

Previous Story

Tramvai din Brașov până în Poiană via Șchei, propunere din 1938. Mihai Nanu: „Se avea în vedere încă de pe atunci extinderea Brașovului până în Codlea și Râșnov”

Next Story

Brașov. „Eu parchez unde vreu! El ‘vre’ pe trecerea de pietoni din fata Scolii 1, Barbu Lautaru”