Brașov. Mai puține accidente. Intersecţia problemă de la Stadionul Municipal va fi reconfigurată

Last Updated on mai 19, 2021 Pentru reduce numărul de accidente, autoritățile au luat decizia de a resistematiza Intersecţia de la Stadionul Municipal. În ultima vreme, au loc tot mai des accidente, din cauza faptului că se forţează intrare din şi dinspre Șoseaua Cristianului.

Pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic aferent acestor amenajări în bugetul pe acest an au fost alocate 250.000 de lei.

Brașov. Mai puține accidente. Intersecţia problemă de la Stadionul Municipal va fi reconfigurată 1

De altfel, în şedinţa Comisiei de Circulaţie de săptămâna trecută a fost avizat proiectul pentru construcţia acestei parcări multietajate lângă terminalul de transport al RATBV şi viitoarea sală polivalentă. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în prezent este în curs de verificare Documentaţia Tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC), anunță Biz Brasov.

În luna ianuarie, edilii braşoveni au semnat cu firmele Tehno Consulting Solution SRL şi K-Box Construction Design SRL contractul pentru realizarea proiectului tehnic.
Pentru proiectarea parcării de la poalele Tâmpei cele două firme ar urma să încaseze 1.068.215 lei cu TVA, faţă de valoarea estimată de 1,43 milioane de lei cu TVA.

Parcarea ar urma să aibă 700 de locuri şi va fi construită lângă viitoarea Sală Polivalentă din Bartolomeu. Investiţia va fi realizată cu 98% fonduri nerambursabile, accesate prin Programul Operaţional Regional, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 53 de milioane de lei

Previous Story

Brașov. Se deschide cinematograful din mall-ul Coresi

Next Story

Tramvai din Brașov până în Poiană via Șchei, propunere din 1938. Mihai Nanu: „Se avea în vedere încă de pe atunci extinderea Brașovului până în Codlea și Râșnov”