Brașov. Alți 4 zimbri aduși pentru a repopula Munții Făgăraș

Last Updated on mai 11, 2021 Patru noi zimbri au poposit la finele săptămânii trecute în Munții Făgăraș în cele două zone de reintroducere de la Pecineagu și Lerești.
Aceștia vor sta în săptămânile următoare în zona de carantină urmând să se alăture celorlalți zimbri în țarcul de aclimatizare de unde vor fi eliberați în vara aceasta.

Conservation Carpathia:Pe toată perioada aceasta, rangerii FCC îi monitorizează în permanență pentru a se asigura că schimbarea le va prii, iar Munții Făgăraș vor deveni curând o casă și pentru ei.

Brașov. Alți 4 zimbri aduși pentru a repopula Munții Făgăraș 1

În momentul de față, Munții Făgăraș găzduiesc în total 24 de zimbri: în liberate, în zonele de carantină și de aclimatizare”.

În 2020, la sfârşitul lunii mai, Fundaţia Conservation Carpathia a pus în libertate primii opt zimbri din programul de reintroducere a zimbrilor în Munţii Făgăraş, în zona lacului Pecineagu. Zimbrii au fost, iniţial, într-o zonă de carantină, după care au fost eliberaţi într-o zonă mai mare de aclimatizare.

Proiectul Fundației Conservation Carpathia a început prioritar cu protejarea de păduri și pășuni alpine în estul munților Făgăraș, iar din anul 2012 fundația a început să se implice activ și în refacerea zonelor degradate.

Din anul 2009 și până astăzi, proiectul a salvat de la exploatare peste 25.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud-estul munților Carpați, unde a inițiat lucrări de reconstrucție ecologică și a stabilit măsuri de protecție, atât pentru pădure, cât și pentru animalele sălbatice.

Proiectul FCC este unic în România și reprezintă una din cele mai importante inițiative de conservare din Europa.

Advertisements
Previous Story

Brașov, primul la vaccinarea angajaților. Mai bine vaccinat decât șomer. Brașovul, peste Capitală și Cluj la numărul persoanelor vaccinate la locul de muncă

Next Story

Brașov. Campanie de colectare a deșeurilor electrice, în weekend