Brașov, primul la vaccinarea angajaților. Mai bine vaccinat decât șomer. Brașovul, peste Capitală și Cluj la numărul persoanelor vaccinate la locul de muncă

Last Updated on mai 11, 2021 Situație surprinzătoare la Brașov unde vaccinarea „merge” foarte bine la persoanele angajate. Mai bine vaccinat decât șomer. În Braşov rata de vaccinare este de aproape 24% din totalul populației rezidente, iar raportat la populația peste 16 ani este de 28,8%, anunță Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pe primele locuri la nivel naţional sunt municipiul Bucureşti cu 34% din totalul populației rezidente, iar raportat la populația peste 16 ani este de 40% şi județul Cluj cu 30,2% din totalul populației vaccinate.

Brașov, primul la vaccinarea angajaților. Mai bine vaccinat decât șomer. Brașovul, peste Capitală și Cluj la numărul persoanelor vaccinate la locul de muncă 1

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că 30% dintre persoanele imunizate în perioada 4-11 mai, când s-au desfășurat maratoane de vaccinare, s-au vaccinat prin prezentare directă, fără programare. Gheorghiță a mai precizat că ponderea persoanelor vaccinate în cadrul etapei a treia a campaniei de vaccinare este de peste 23% din totalul persoanelor imunizate până acum.

Valeriu Gheorghiță, citat de brasov.net: „În perioada 4 – 11 mai s-a desfășurat maratonul de vaccinare în cele 7 spitale militare printre care şi Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov. S-au vaccinat peste 19 mii de persoane, iar astăzi este ultima zi. Se estimează peste 20 de mii de persoane vaccinate cu prezentare directă la toate aceste spitale.

În Brașov rata de vaccinare este 23,65%, iar dacă ne raportăm la populația eligibilă rata de vaccinare este de 28,8%.

Persoane vaccinate în etapa a treia, peste 718.000 de persoane, dintre care 121.000 au primit și doza a doua, reprezentând 23,2% din totalul populației vaccinate”.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19, cei mai mulți operatori economici unde a început activitatea de vaccinare a angajaților sunt din județele Brașov – 35, Alba – 29, Dolj – 15, Galati – 14, Harghita – 12.

După numărul angajaților vaccinați la sediile acestor companii, pe primul loc de situează de asemenea județul Brașov (2.563), urmat de municipiul București (2.500) si județul Cluj (1.650), anunță Biz Brasov.

Previous Story

Foto Brașov. Primăria lui Allen Coliban plantează flori în sensurile giratorii după ironiile cu „primarul păpădie”

Next Story

Brașov. Alți 4 zimbri aduși pentru a repopula Munții Făgăraș