Allen Coliban anunță o Revoluție Urbanistică în Brașov. Reacție și despre proiectul avizat din Șchei care distruge alte dealuri pentru blocuri

Last Updated on mai 22, 2021 Allen Coliban anunță o Revoluție Urbanistică. În 2023 va fi recepționat noul Plan Urbanistic General care va pune punct construcțiilor haotice. Până atunci primarul spune că trebuie să reziste presiunilor dezvoltatorilor care fac plângeri penale membrilor comisiilor care se ocupă de avizare.

Allen Coliban, la Jurnalul primarului:Am văzut foarte multe reacții săptămâna trecută cu privire la proiecte din Șchei. Suntem într-o lupta pe toate fronturile cu anumiți dezvoltatori care dovedesc rea intenție. O parte din luptele acestea reușim să le câștigăm.

Allen Coliban anunță o Revoluție Urbanistică în Brașov. Reacție și despre proiectul avizat din Șchei care distruge alte dealuri pentru blocuri 1

Săptămâna trecută două proiecte au fost în comisia de circulație, două proiecte cu probleme.

Unul dintre ele a primit aviz negativ celălalt a primit un aviz pozitiv dar condiționat. Trebuie să înțelegeți că vorbim la ora actuală cu toți cei care reușesc să facă urbanism în alte municipii întru-un fel pozitiv.

Vorbim cu asociațiile care se luptă la București și reușesc să blocheze PUZ-uri. Vorbim cu urbaniști care reușesc să reglementeze într-un fel pozitiv dezvoltările imobiliare.

În cazul Brașovului în momentul în care există Planul Urbanistic Zonal care permite proiecte aberante este foarte complicat. De la un punct încolo ține și de abuz în serviciu și alte amenințări și alte plângeri la personalul din primărie.

Acest lucru se întâmplă deja există dezvoltatori care vin în comisii, în momentul în care primesc refuz fac plângeri în nume individual membrilor comisiilor iar în anumite situații din păcate regulamentele obligă autoritatea publică în mod direct sau indirect dacă nu avizăm sau nu oferim autorizațiile respective, dacă nu facem noi o face o instanță.

Avem situații în care certificatul de urbanism … instanța a obligat să le emitem. Toate aceste lucruri sunt războaie pe care le ducem pas cu pas și cu legea în mână.

Asta trebuie să știți și încercăm ca toate acestea întinderi în timp ale unor reglementări nociv să se termine cât mai repede și să producă cât mai puțin efecte rele pentru Brașov.

Avem un Plan Urbanistic General care este în elaborare care va reseta regulile jocului, plan pe care îl vom recepționa în următorii ani cel mai devreme la finalul de 2022, realist undeva pe la jumătatea lui 2023.

Este un plan urbanistic general ce pornește practic de la zero cu ce înseamnă studii preliminarii, cu fundamentări și care va avea parte de dezbateri publice largi astfel încât putem cu toții să contribuim și să ne asigurăm că reprezintă cu adevărat interesul public.

Pentru că urbanismul, spre deosebire de elemente ale procesului acesta de autorizare urbanismul se referă la interesul public versus interesului individual. Și din păcate la Brașov în multe situații nu vedem exact acest lucru”.

Previous Story

Brașov. Catalin Leonte: „Cum mă, să vopsești in Aprilie și să asfaltezi in Mai? Doar o întrebare, la voi acasă tot așa faceți?”

Next Story

Un brașovean imunizat cu două vaccinuri diferite nu poate obține adeverința de vaccinare. „Am fost depistat pozitiv la COVID și internat în aceeași zi la Spitalul CFR Brașov”