Medicul brașovean Andreea Moldovan jignită grosolan de Oana Lovin la Ministerul Sănătății: Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito

Last Updated on aprilie 14, 2021 Medicul brașovean Andreea Moldovan a fost jignită grosolan în această dimineață de Oana Lovin la Ministerul Sănătății. Andreea Moldovan a devenit inamicul numărul unu al celor care nu vor să poarte mască după ce a semnat ieri un nou ordin de carantinare a localităților.

Scandal monstru la Ministerul Sănătății, unde Oana Lovin și Codruța Cerva, au mers să o aștepte pe Andreea Moldovan, care a emis un ordin prin care criteriile de carantinare a localităților se schimbă. Întrebată de cele două protestatare și de presă cum a fost posibil să emită un ordin care îi depășește atribuțiile, Moldovan nu a răspuns nimic, potrivit stiripesurse.ro.

Medicul brașovean Andreea Moldovan jignită grosolan de Oana Lovin la Ministerul Sănătății: Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito 1

“Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito! Tabula rasa! Cum îți permiți tu să dai un ordin ilegal, neterminata lumii!”, i-a urlat Lovin Andreei Moldovan.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a vorbit la Digi24 despre ordinul care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, subliniind că decizia de a plasa sau nu o localitate în carantină e „mult mai complexă”.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților, dacă au minimum 70 de puncte.

Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Nu este mai dur, este mai obiectiv, în sensul în care are nişte indicatori care pot să fie cuantificaţi, comparativ cu ordinul vechi unde erau nişte indicatori oarecum orientativi. (…)

Carantina nu se decide, mai ales zonală, pe un singur criteriu (…) se referă şi la zonele metropolitane, ceea ce este important că ne permite să vedem ce se întâmplă nu numai într-o localitate mai mică, ci într-o sa lbă de localităţi unde caracterul între aceste localităţi este important”, a spus Andreea Moldovan

Întrebată dacă premierul Florin Cîțu era la curent cu acest ordin și dacă a existat o dezbatere în acest sens, secretarul de stat din Ministerul Sănătății spune că „toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală”.

„Toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală”
Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez. Nu pică din cer, e un ordin pentru care am început discuțiile în urmă cu o lună, am avut discuții cu reprezentanți ai INSP și DSU.

Au fost două zile de discuții, atunci chiar s-a comentat în presă pe marginea acestor criterii de carantinare. Am agreat o formă finală pe care am supus-o ulterior discuției în Comitetul Tehnico-Științific. A fost o singură remarcă privind raportarea la 50.000 de oameni sau 100.000 de oameni ca reper (la numărul de teste, n.r.), însă toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală”, a spus Moldovan.

Previous Story

Țeapă cu Aeroportul Brașov? „Nu va fi gata nici în 2025. Știți ce curenți sunt acolo, între munți?” Dezvăluiri șocante ale constructorului din Sibiu

Next Story

Brașov. A murit unul din pacienții care explică într-un clip al DSU cât de gravă este situația în secția ATI de la Brașov