Brașov. Mihai Nanu: „Azi-dimineață am trecut pe o stradă unde măturau lucrătorii de la salubritate. Se ridicase un praf de 3-4m, iar măturatul se făcea manual cu o mătură, ca-n 1890”

Last Updated on aprilie 14, 2021 Condiții grele de muncă pentru cei care mătură străzile pline de praf ale Brașovului.

Mihai Nanu:Azi-dimineață am trecut pe o stradă unde măturau lucrătorii de la salubritate. Se ridicase un praf de 3-4m, iar măturatul se făcea manual cu o mătură, ca-n 1890. Angajații, din etnia defavorizată, oameni care vin la muncă, nu după cum îi bârfesc mulți.

Brașov. Mihai Nanu: „Azi-dimineață am trecut pe o stradă unde măturau lucrătorii de la salubritate. Se ridicase un praf de 3-4m, iar măturatul se făcea manual cu o mătură, ca-n 1890” 1

Mașinile s-au umplut de praf pe dinafară, chiar și parbrizul trebuia curățat cu soluție. În secunda doi m-am gândit “oare ce o fi în plămânii bieților oameni?”. Silicoza e o boală cruntă.

Întrebarea crucială ar fi: oare firmele astea au profit atât de mic încât nu-și permit niște mașini de maturat și aspirat contemporane?

Liviu V.: Angajații necalificați la patron autohton au cam cate drepturi aveau țăranii ruși în 1700
Emil G.: Eu am constatat și ca unii habar nu au la ce pericole se expun. Intr-o zi a trebuit sa stau sa le explic băieților de pe șantierul din cartierul nostru de ce nu e OK sa faci grătar pe foc de PETuri…

Sorin T.: Modul in care se desfasoara curatenia, regulile, si baremele le impune cel care plateste ! Adica Primaria ! Adica noi cetatenii! Traim intr-un oras sufocat de noxe si praf! Nu am mai vazut de mult o masina de curatat strazile , de trotuarele pietonilor nici nu poate fi vorba!

Stropitul strazilor cu apa, pe care putredul regim comunist putea sa-l faca,, este in zilele noastre un deziderat de neatins!( sa fie asta …involutie, de la curatatul mecanizat si spalare la …matura cam asa pare!).

Serviciile specializate ale Primariei sunt incompetente? Primaria nu cere sprijinul unor servicii publice ale statului? In ambele cazuri, in opinia mea vinovatii sunt d-nul Primar si ceilalti slujbasi locali alesi, care sunt platiti din bani publici…adica ai ai celor …care i-au ales( culme a absurdului!).

Pentru ca ei au fost alesi si in ei si-au pus nadejdea cetatenii! Pana la marile proiecte preconizate de dom’ Primar (tramvai, tren metropolitan, zone pietonale…etc), necesare in perspectiva, orasului nostru, trebuie inceput cu lucruri mai simple si deocamdata si cu utilitate imediata: problema gunoiului( colectare selectiva), sistematizarea circulatiei prin masuri simple de semnalizare, semaforizare pietonala & pasaje,transport in comun, dezvoltare spatii verzi, canalizarea strazilor,eficientizarea serviciilor primariei( nu am vazut niciodata un inspector al Primariei facand o receptie a unei lucrari)-prin aplicarea principiilor meritocratiei( fara politizare), dimensionare corecta a resurselor umane, digitalizarea etc. Sunt inca multe de spus aceasta tema a deschis o cutie a Pandorei!

Previous Story

(Foto) Brașovul în Faliment. Totul închis, totul de închiriat. Dorian Lungu: „Brașovul așa cum l-am văzut eu astăzi, în câteva minute de plimbare prin zona sa centrală”

Next Story

În aceste momente se discută demiterea medicului brașovean Andreea Moldovan pentru că și-a făcut foarte bine treaba – surse