Brașov. Allen Coliban: „Mulțumim pentru tot, Andreea Moldovan! Te așteptăm să revii acasă! Lupta continuă”

Last Updated on aprilie 16, 2021 Primarul Allen Coliban i-a transmis un mesaj Andreei Moldovan, după ce aceasta a fost demisă de premierul Florin Cîțu.

Allen Coliban: „Despre Andreea Moldovan, despre sfinți și despre demonii din(tre) noi.
Acum fix un an, România era mișcată de o campanie publicitară ce aducea un elogiu medicilor, zugrăvindu-i în ipostaze de sfinți. Clasa politică, la unison, se întrecea în laude aduse “celor din linia întâi a luptei cu pandemia”. Tot din cifrele de atunci:

Brașov. Allen Coliban: „Mulțumim pentru tot, Andreea Moldovan! Te așteptăm să revii acasă! Lupta continuă” 1

– Numărul de internați la ATI: 256
– Cazuri în total: 8746
– Cazuri zilnice: 328
– Decese: 434

Acum avem cele mai relaxate măsuri din Europa, dar se găsesc politicieni vocali să urle “libertate” și să îndemne la nerespectarea puținelor restricții. Numerele de acum:
– 4076 cazuri ZILNICE
– Decese: 25605 (150 pe zi)
– ATI: 1521 internați
– Total cazuri: 1.016.449

Diferențele sunt multe și mari, inclusiv din punct de vedere al capacității noastre de a suporta existența virusului.
Un lucru a rămas, însă, constant – epuizarea medicilor, în lupta lor continuă cu pandemia. O luptă tăcută, în care eroii și Sfinții de anul trecut au devenit, în insultele mahalalei, “criminalii” de azi. Scria un medic brașovean, zilele trecute, despre ironia situației și despre contrastul dintre coloana de protestatari ce trecea pe lângă Județean și realitatea de la ATI.

Andreea Moldovan este una dintre constantele acestui an. O prezență mereu echilibrată, cu mesaje corect argumentate și deloc alarmiste, dimpotrivă – dătătoare de speranță și pline de responsabilitate. În mai multe ocazii am avut-o invitată la dialoguri online, primind multe reacții pozitive de la cei care ne-au urmărit.
Dr. Andreea Moldovan nu este un om politic – nu vrea să fie, nu are nevoie să iasă în evidență.
Este un medic epidemiolog ce și-a lăsat casa și familia de fiecare dată când un ministru, indiferent de culoarea politică, a chemat-o să rezolve urgențele din lupta cu pandemia.

Ieri, a fost dată afară din Minister de un prim-ministru care știe el mai bine decât epidemiologii cum ar trebui calculate criteriile de carantinare sau când pot fi ridicate restricțiile.

La plecare, pasivitatea jandarmilor și mahalagismul unor personaje intens-promovate de mass-media au creat un spectacol grotesc.
O societate care își reduce la tăcere specialiștii, oricum din ce în ce mai puțini rămași în țară, pentru a oferi expunere scandalagiilor de serviciu, este o societate ce se îndepărtează de civilizație și se îndreaptă spre dezastru.

Mulțumim pentru tot, Andreea! Te așteptăm să revii acasă! Lupta continuă”.

Previous Story

Vlad Voiculescu: Mediatic, premierul Florin Cîțu i-a spus Andreei Moldovan ‘Fă, nenorocito!’

Next Story

(Foto) Primul autobuz diesel din Brașov, 1935. Gruia Hilohi: „Îl vedem în fotografia din anii 1936-1938, apropiindu-se de “rondul” din faţa Palatului de Justiţie (actuala Prefectură)”