Primăria Brașov va semaforiza 8 treceri de pietoni și iluminate suplimentar 14 treceri de pietoni ntru a mai reduce un pic din accidentele mortale

Last Updated on martie 11, 2021 Primăria Brașov anunță că va semaforiza 8 treceri de pietoni și iluminate suplimentar 14 treceri de pietoni pentru a mai reduce un pic din accidentele mortale în care cad victime pietonii.

După cum știți, încă de anul trecut am luat o serie de măsuri pentru a crește siguranța la trecerile de pietoni. Am stabilit acest program în urma discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții Poliției Municipiului Brașov.

Primăria Brașov va semaforiza 8 treceri de pietoni și iluminate suplimentar 14 treceri de pietoni ntru a mai reduce un pic din accidentele mortale 1

Am considerat că acea variantă de calmatoare de viteză (bumpere) reprezintă o măsură brutală folosită într-o ultimă instanță, drept pentru care am propus să folosim semafoarele cu buton la trecerea de pietoni, acestea fiind cele mai eficiente. Astfel că avem opt astfel de treceri semaforizate pe care le-am dat în lucru.

Una deja este funcțională pe Bulevardul Griviței, în dreptul farmaciei Farmacom. Avem și 14 treceri de pietoni care vor fi iluminate suplimentar, în cadrul aceluiași program. Toate acestea urmează de săptămâna viitoare să intre în lucru și, pe măsură ce terminăm, vom anunța punerea lor în funcțiune.

Este foarte important să avem în vedere siguranța pietonilor și să rezolvăm problemele care apar din cauza neatenției acestora sau a șoferilor participanți în trafic“, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

În această primă etapă, sunt semaforizate 8 treceri de pietoni și iluminate suplimentar 14 treceri de pietoni. Primul semafor cu buton din acest pachet este funcțional din luna ianuarie, pe b-dul Griviței, la Farmacom.

Lucrările pentru instalarea sistemului de semaforizare a celorlalte 7 treceri de pietoni cuprinse în prima etapă sunt estimate a dura 4 luni. După străzile Carpaților și Poarta Șchei, urmează trecerile de pietoni de pe Calea București, intersecție cu str. Poienelor (la McDonald’s); trecerea de pietoni de pe str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Pictor Luchian; trecerea de pietoni de pe str. Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul Potcoavă); trecerea de pietoni de pe str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu, și cea de pe str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Ioan Popasu (la benzinăria Rompetrol).

Toate trecerile de pietoni vor fi echipate cu buton de cerere traversare pentru pietoni, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare).

Tot săptămâna viitoare vor începe și lucrările de iluminat suplimentar pentru 14 treceri de pietoni, lucrări care vor dura aproximativ două luni. Cele 14 treceri incluse în această etapă pentru instalarea unui sistem de iluminat dedicat sunt: str. 13 Decembrie – Școala Profesională Germană Kronstadt (completare); str. 13 Decembrie, la Liceul N. Titulescu; str. 13 Decembrie, înainte de sensul giratoriu de la Făget (direcția de mers dinspre oraș spre Tractorul, Carrefour Market);

str. 13 Decembrie, după sensul giratoriu de la Făget (direcția de mers dinspre oraș spre Tractorul); str. H. Coandă, la intersecție cu 13 Decembrie; b-dul Griviței, la intersecția cu str. Vulcan; b-dul Eroilor, intersecție cu str. M. Sadoveanu; str. N. Titulescu, intersecție cu str. N. Titulescu (la Hiperdia); toate cele 4 treceri de pietoni de pe str. Crinului; str. Poienelor (la benzinăria Lukoil); Calea București, în dreptul Spitalului Județean.

Previous Story

În Brașov nu mai sunt programări disponibile pentru vaccinare

Next Story

Start la pregătirea tehnică a autostrăzii Brașov-Ploiești. Anunțul ministrului Transporturilor