În Brașov nu mai sunt programări disponibile pentru vaccinare

Last Updated on martie 11, 2021 Autoritățile au decis să permită vaccinarea pe scară largă în municipiul Brașov, din cauza ratei de infectare ridicate, aproape 5. Doar că, nu prea sunt locuri pentru vaccinare.

Datele oficiale furnizate online arătau, joi dimineață, că în București și județele Călărași, Dolj, Brașov, Sibiu, Cluj și Sălaj nu mai era nicio programare disponibilă pentru vaccinarea contra Covid-19, informează Biz Brașov.

În Brașov nu mai sunt programări disponibile pentru vaccinare 1

De asemenea, în Ilfov, Vâlcea, Prahova, Buzău, Brăila, Alba și Mureș erau, la ora redactării acestei știri, mai puțin de 1.000 de locuri pentru imunizarea contra noului coronavirus.

Viceprimarul Flavia Boghiu: „Brașovul a fost inclus pe lista scurtă a localităților în care Etapa a treia, vaccinarea generala a populației începe pe 15 Martie. În acest sens se vor deschide încă două fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca la centrul de la Sala Sporturilor.

Astfel, în centrele de vaccinare deschise de Primărie, vom avea 11 fluxuri de vaccinare după cum umează:
4 Fluxuri la centrul de la CATTIA
3 Fluxuri la centrul din Noua

2 Fluxuri la centrul de pe Str. Gloriei
2 Fluxuri la centrul de la Sala Sporturilor

Potrivit comunicatului Comitetului National de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, începând de astăzi, 10 martie, cetățenii se pot programa în aceste centre, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Aceste liste de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecărui flux este de 60 de persoane pe zi.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

Ne aflăm în pragul celui de-al treilea val al pandemiei. Lupta este departe de a se fi terminat, de aceea trebuie să fim în continuare responsabili, atenți și grijulii. Pregătim un set de măsuri implementate la nivel local în gestionarea pandemiei, măsuri pe care le vom comunica vineri, 12 martie.
Până atunci, să fim sănătoși, responsabili față de noi și cei de lângă noi.
Să fim bine!”

Previous Story

Accident Brașov grav. 6 persoane rănite, două autoturisme s-au ciocnit violent

Next Story

Primăria Brașov va semaforiza 8 treceri de pietoni și iluminate suplimentar 14 treceri de pietoni ntru a mai reduce un pic din accidentele mortale