Drum Expres între Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul lui Ludovic Orban

Last Updated on martie 6, 2021 Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat proiectul unui drum expres care să lege Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda.

„Am avut, astăzi, o întâlnire cu reprezentanți ai administrațiilor locale din regiunea Centru: Alba, Mureș, Sibiu, cu care am discutat despre gestionarea cât mai eficientă a fondurilor europene, prin proiecte regionale care să asigure dezvoltarea județelor și reducerea discrepanțelor dintre ele.

Drum Expres între Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul lui Ludovic Orban 1

O problemă importantă a acestor administrații o constituie realizarea unui drum expres care să unească principalele orașe, pe axa Sighisoara-Mediaș-Teiuș și crearea unei legături între Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda.

Acest drum expres ar asigura o conexiune mult mai bună a zonei cu rețeaua națională de autostrăzi și drumuri rapide și o deschidere economică către partenerii comerciali din Europa.

Regiunea Centru se află printre regiunile cu o dezvoltare economică în creștere, prin ramuri importante ale industriei precum cea auto, prelucrarea lemnului, industria alimentară sau a materialelor de construcții.

În plus, datorită patrimoniului cultural, zona dispune de un potențial turistic important și diversificat. De aceea, dezvoltarea rețelelor de transport reprezintă o prioritate, pentru o promovare cât mai amplă a regiunii.

I-am asigurat pe reprezentanții Regiunii Centru de toată colaborarea mea, pentru implementarea proiectelor vitale pentru dezvoltarea acestei zone”, a transmis Ludovic Orban

Previous Story

Brașov. Primarul Allen Coliban se vrea războinic. Dă în judecată firma care administrează parcările, cere demisia șefului Poliției Locale

Next Story

(Foto) Speriați de COVID? Primul weekend fără aglomeraţie în Poiana Braşov