Carantinarea Brașovului. Primarul Allen Coliban: marți – miercuri, se va lua o decizie

Last Updated on martie 20, 2021 Allen Coliban a avut-o ieri ca invitat pe Andreea Moldovan la jurnalul primarului.

Săptămâna viitoare, probabil marți – miercuri, se va lua decizia dacă municipiul Brașov va intra în carantină, după cum a ținut să precizeze primarul Allen Coliban, potrivit mytex. Potrivit doctorului, două săptămâni de carantină nu ar fi suficiente pentru a se vedea rezultate importante în scăderea numărului de cazuri de COVID-19, ci 3-4 săptămâni.

Carantinarea Brașovului. Primarul Allen Coliban: marți - miercuri, se va lua o decizie 1

Dr. Andreea Moldovan a vorbit și despre un proiect-pilot care se va desfășura în Timiș (unde incidența este mare) și care presupune ca, de săptămâna viitoare, să se administreze vaccinuri AstraZeneca prin medicii de familie.

Dacă proiectul-pilot va da rezultatele dorite, se va extinde și în alte județe, Brașovul fiind luat în considerare pe primele locuri, tot din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 raportate.

Dr. Andreea Moldovan mai spune că situația din valul 3 este mai gravă decât în valurile 1 și 2 și că trebuie respectate măsurile de siguranță.

Să nu ne speriem, să luăm lucrurile așa cum sunt, să ne gândim că ne dorim cu toții să avem o perioadă ulterioară mai liniștită și mai bună și cu mai puține riscuri pentru noi toți, astfel încât e important ca acum să ne mobilizăm, pentru că e clar că e o situație care degenerează spre o direcție pe care nu ne-o dorim niciunii dintre noi, este mai gravă, după părerea mea, față de ce am trăit în valul 1 și valul 2 de infecție și atunci clar și măsurile trebuie să fie foarte prompte și foarte serioase și consecvente.

Rugămintea este să nu vă speriați, să rămâneți responsabili, să aveți grijă de voi, să rămâneți sănătoși, să purtați mască, să vă spălați pe mâini, să nu stați în aglomerație, chiar dacă există atât de multe tentații în Brașov…

Încă mai trebuie să avem puțină grijă, probabil că ce a fost mult a trecut, nu mai e atât de mult, poate, din această pandemie, dar ceea ce este acum încă este greu și atunci cu siguranță încă avem nevoie de grijă cu toții (…)”, a spus dr. Andreea Moldovan.

Vezi aici Video:

Previous Story

(Foto) Carantină Sânpetru. „Nu înțeleg de ce sa blochezi centura… Dar nah, poate ei sunt mai deștepți și noi prosti”

Next Story

Brașov. Polițiștii cer ajutor pentru a stabili indentitatea tânărului, care a fost lovit grav de o mașină pe 13 Decembrie