Brașovul scapă de carantină?! „Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, doar restricționarea Mall-urilor”, dezvăluiri din Guvern ale primarului Clujului

Last Updated on martie 23, 2021 Astăzi au avut loc discuții la Guvern privind noii indicatori în urma căruia să se aplice carantina în localitățile problemă. Emil Boc, primarul Clujului, a declarat în această seară că la Guvern s-a decis ca măsura carantinei să fie o măsură extremă, ultima de aplicat, punându-se accent pe rămânerea deschisă a economiei cu anumite restricții.

Primarul Emil Boc a precizat că nu va mai fi carantină. Acesta a spus ce măsuri vor fi impuse la nivel național, în urma discuțiilor cu premierul Florin Cîțu. Cazurile COVID-19 cresc și la Cluj, iar o carantinare a orașului ar fi fatală.

Brașovul scapă de carantină?! „Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, doar restricționarea Mall-urilor”, dezvăluiri din Guvern ale primarului Clujului 1

Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătății populației, pe de altă parte, de menținerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluție extremă, de evitat, ca ultimă soluție, și accentul să fie pe măsuri alternative la carantină, atât în București, cât și în țară” a anunțat Emil Boc, la Antena 3, conform DCnews.ro.

Concluziile discuției cu premierul Florin Cîțu au fost: ”Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu strictețe a acestora prin implicarea Poliției Locale și a Poliției Naționale, vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel național unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină.

Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a mai spus Boc.

Conform primarului din Cluj-Napoca, s-a mai susținut nevoia vaccinării accelerate, premierul avansând scenariul ca la sfârșitul lunii aprilie să se ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi.

Previous Story

BREAKING – România înregistrează, din nou, peste 6000 de cazuri de Covid-19, în doar 24 de ore. Peste 300 de cazuri noi la Brasov!

Next Story

Brașov. Ești de acord? Primarul Allen Coliban vrea să interzică mașinile diesel în oraș