Brașov. Ești de acord? Primarul Allen Coliban vrea să interzică mașinile diesel în oraș

Last Updated on martie 23, 2021 Allen Coliban, primarul din Braşov, a transmis un mesaj extrem de important în privinţa măsurilor pe care ar vrea să le ia pentru combaterea poluării. Una dintre acestea: interzicerea mașinilor diesel în oraș.

Un punct important, aflat şi pe lista recomandărilor făcute de Observatorul Român de Sănătate, se află posibilitatea ca maşinile diesel să fie interzise în oraş. În legătură cu acest punct, primarul din Braşov aşteaptă reacţii din partea locuitorilor din oraş, anunță Observator TV. 

Brașov. Ești de acord? Primarul Allen Coliban vrea să interzică mașinile diesel în oraș 1

Interzicerea folosirii motoarelor diesel în oraş ar aşeza Braşovul în acelaşi grup cu oraşe mari precum Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid sau Paris, oraşe în care această măsură a început deja să fie implementată.

Pe de altă parte, primarul din Braşov ar putea miza, în viitorul apropiat, pe soluţii de combatere a poluării din oraş precum scutirea de taxe pentru maşinile care poluează puţin, modernizarea transportului public în comun, încurajarea utilizării bicicletelor sau a vehiculelor electrice, stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare, etc.

Allen Coliban a ţinut să precizeze că “vă asigur că pentru mine și consilierii locali USRPLUS combaterea poluării este o prioritate a acestui mandat” şi s-a lăudat că “Brașovul este pe locul I în topul orașelor care iau măsuri împotriva poluării”, dar a recunoscut că “mai avem drum lung până când să putem spune că avem un aer de bună calitate”.

Primarul Coliban a prezentat pe Facebook recomandările pe care le oferă specialiştii oraşelor mari din România. „Iată câteva recomandări pentru noi, administraţiile locale, de la Observatorul Român de Sănătate: Încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice. Stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare.

Scutiri de taxe pentru maşinile care poluează puţin. Modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi şi achiziţionarea celora care nu poluează. Interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul oraşului (existente în Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris)”, a scris Allen Coliban pe Facebook, potrrivit Biz Brasov.

Previous Story

Brașovul scapă de carantină?! „Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, doar restricționarea Mall-urilor”, dezvăluiri din Guvern ale primarului Clujului

Next Story

Brașov. 16 persoane ucise de coronavirus în 3 zile