Brașov. Primarul Allen Coliban, prima reacție după deszăpezirea de astăzi

Last Updated on martie 18, 2021 Primarul Allen Coliban a oferit în urmă cu câteva minute o reacție privind deszăpezirea din municipiu. Reamintim că foarte mulți brașoveni s-au plâns de modul cum a fost efectuată această deszăpezire.

Allen Coliban:Am ieșit de sub incidența codului portocaliu, iar până sâmbătă vom fi sub incidența unui cod galben de ninsori.
În ultimele 24 de ore, la Brașov s-a depus un strat de zăpadă de până la 1 metru grosime. Au fost cele mai mari cantități de zăpadă căzute în ultimii ani, într-un timp atât de scurt.

Brașov. Primarul Allen Coliban, prima reacție după deszăpezirea de astăzi 1

Din păcate, aceste ninsori au cauzat probleme în oraș, 17 copaci s-au prăbușit, unii afectând proprietățile cetățenilor. S-a intervenit de urgență cu echipe formate din angajați de la Amenajare Zone Agrement și Spații Verzi, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, pentru înlăturarea pericolului și restabilirea traficului, acolo unde a fost cazul.

Deszăpezirea orașului se face după un plan de acțiune în trei etape:
Etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
Etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;

Etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Câteva cifre pentru ultimele 24 de ore:
– 50 de utilaje acţionează pe străzile Brașovului, de dimineața până seara
– 10 utilaje acţionează non-stop în Poiana Brașov

– 240 tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe străzile orașului

Braşovenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul 0268-416495.

În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, se poate sesiza dispeceratul Primăriei Brașov, la telefon 0268-405000, sau direct Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire al Primăriei Brașov – la telefon 0268-416550, tasta 9, interior 127, 253, 254, sau prin email: salubrizare@brasovcity.ro

Previous Story

Brașov. O decizie privind carantinarea va fi luată săptămâna viitoare. Explicații șefa DSP

Next Story

Sânpetru în Carantină. Poliția organizează filtre, DRDP blochează accesul din Sânpetru către ocolitoare