Brașov. O decizie privind carantinarea va fi luată săptămâna viitoare. Explicații șefa DSP

Last Updated on martie 18, 2021 Brașovul a trecut de 6,30 rată de infectare iar trendul este unul crescător astfel că se impune carantinarea orașului. Însă decizia este una politică și există șanse ca Brașovul să nu mai intre în carantină pentru încă se mai poate schia în Poiana Brașov. Și nu este frumos ca turiștii și hotelierii să fie deranjați cu carantina. DSP propune carantinarea iar politicienii decid dacă o aprobă sau nu.

Brașovul se află într-o situație epidemiologică destul de gravă, care a mai fost întâlnită în toamna anului trecut, când rata de infectare ajunsese și la 8/1000. Atunci, din motive strict politice, nu s-a luat decizia de impunere a carantinei. Acum, însă, discuțiile converg tot mai mult spre o carantinare a municipiului.

Brașov. O decizie privind carantinarea va fi luată săptămâna viitoare. Explicații șefa DSP 1

Dr. Andrea Neculau, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, a declarat pentru Biz Brașov că o eventuală propunere de carantinare a orașului va fi propusă abia săptămâna viitoare. „Noi vom face această propunere din punct de vedere strict medical”, a explicat sursa citată.

În schimb, decizia finală de carantinare va fi una politică, la fel ca în toamna anului trecut, când Brașovul era la o rată de infectare de 8. Totuși, există deja un precedent privind carantinarea unui oraș mare – Timișoara, iar acest lucru ne face să credem că și Brașovul ar putea să intre în categoria zonelor carantinate.

O discuție clară vom avea săptămâna viitoare. Să sperăm că rata de infectare va stagna cel puțin, dacă nu va scădea”, a spus Neculau. „Situația din spitale este destul de gravă. Ieri ni s-a transmis că nu mai sunt locuri în secțiile ATI din țară”, a mai spus șefa DSP Brașov.

Previous Story

(Foto) Cosmin: „Iubim Brașovul… dar primarul nostru doarme la ora asta”

Next Story

Brașov. Primarul Allen Coliban, prima reacție după deszăpezirea de astăzi