Brașov. Primarul Allen Coliban despre creșterea de cazuri coroanvirus, în valul 3 al pandemiei

Last Updated on martie 10, 2021 Primarul Allen Coliban  a oferit câteva explicații după ce ce rata de infectare în municipiul Brașov se apropie de 5.

Nu putem ascunde sub preş o problemă a noastră, a tuturor, şi odată ce avem testarea asta la o dimensiune normală putem să venim şi cu prognozele şi cu măsuri în limitarea efectelor pandemiei. În România ar trebui să creştem eforturile pe zona de testare şi secvenţiere.

Brașov. Primarul Allen Coliban despre creșterea de cazuri coroanvirus, în valul 3 al pandemiei 1

Să vedem care este rata, cum se propagă diversele tulpini şi unde ar trebui să intervenim cu câteva săptămâni înainte”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului, potrivit alephnews.ro, preluat de mytex.ro.

 

În Brașov, ca și în alte mari orașe, față de majoritatea județelor, se testează foarte mult, de asta și diferențele apărute, privitoare la numărul de noi cazuri de coronavirus.

În ciuda acestui aspect, cu „scenariul roșu” de coronavirus, în ultimele week-end-uri, gradul de ocupare în Poiana Brașov a fost de peste 90%, primarul Coliban punctând în acest sens:

Ne poate afecta (privind răspândirea virusului – n.r.), pe de altă parte este şi un lucru de mândrie, tradiţional vorbind, faptul că avem atâţia turişti… Ne înscriem în trendul naţional, dar Braşovul nu a fost un exemplu de aşa nu în toate aceste luni. Am avut scăderi de taxe, am avut partea de avize şi eliminare a unor sume de bani pentru obținerea avizelor, tot ce a însemnat partea de terase (susținere pentru sectorul HoReCa – n.r.)”.

Previous Story

(Foto) Accidente Brașov. Autoturism căzut peste altă mașină. TIR răsturnat peste o casă 

Next Story

Brașov. 3 copii infectați, grădiniță închisă