Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
Brașov. Alex Damian: „Abia anul ăsta am aflat că în Piața Sfatului nu e o biserică, ci e Casa Sfatului, actual muzeu de istorie. Toată viața am crezut că aia e o biserică”

Brașov. Alex Damian: „Abia anul ăsta am aflat că în Piața Sfatului nu e o biserică, ci e Casa Sfatului, actual muzeu de istorie. Toată viața am crezut că aia e o biserică”

Last Updated on martie 1, 2021 Fotograful Alex Damian la Fă Poze cu Mine a aflat abia astăzi că în clădirea Casei Sfatului este un muzeu și nu o biserică. Oare a cui o fi vina? A lui sau a lucrătorilor din muzeu care nu știu cum să-și facă, cunoscută munca?

Alex Damian: „Long time no Brașov. Abia anul ăsta am aflat că în Piața Sfatului nu e o biserică, ci e Casa Sfatului, actual muzeu de istorie. Toată viața am crezut că ăia e o biserică. 😂😂😂”
Brașov. Alex Damian: „Abia anul ăsta am aflat că în Piața Sfatului nu e o biserică, ci e Casa Sfatului, actual muzeu de istorie. Toată viața am crezut că aia e o biserică” 1

Gabriela G.: O imagine foarte frumoasă. Piata din Brașov că de altfel toate piețele din centrele orașelor din Ardeal sunt foarte mari și frumoase ,chiar daca nu se afla și biserica acolo Ea este cu siguranță foarte aproape ca sa se poată ajunge din toate zonele.

Casa Sfatului, vechea primărie a oraşului, reprezintă cel mai important monument laic al Brașovului.

La 23 decembrie 1420, Adunarea Districtului Ţării Bârsei a emis un document în care se stipulează că reprezentanţii breslei blănarilor braşoveni, la fel ca şi înaintaşii lor, au îngăduit „Provinciei Ţării Bârsei” să-şi construiască deasupra bolţii de vânzare a breslei o cameră pentru „acordarea dreptăţii” şi pentru şedinţele Magistratului (Sfatul orăşenesc).

La 5 iulie 1608, un mare incendiu a izbucnit după ce turnul a fost lovit de un fulger. Incendiul a fost stins doar după ce peste foc a fost turnat vin, oţet şi lapte.

După un puternic cutremur în dimineaţa zilei de 17 iunie 1662, la 2 iulie, turnul s-a prăbuşit în proporţie de două treimi, lucrările de refacere durând trei ani şi costând 6.000 florini.

Previous Story

Brașov. Andrei: „Știe cineva daca s-a rezolvat ceva cu programul e parcare in oraș ? A rămas 24/24 inclusiv duminica?”

Next Story

Semnezi? Marius Vintila, petiție către Allen Coliban: Opriți motoarele, redați Brașovului aerul de munte! „La Brașov este dăunător să respiri. La propriu. Sîntem într-o pandemie de boală de plămîni”