(Video) Brașov: Primarul Allen Coliban promite că din vară vom circula pe podul Fartec

Last Updated on februarie 24, 2021 Primarul Allen Coliban spune că autoritățile vor finaliza până în vară lucrările la podul Fartec, început în urmă cu 6 ani.

„După aproape 6 ani de când podul Fartec este în construcții, în tot acest timp realizându-se doar 65% din lucrare, ne-am propus ca în următoarele 5 luni să terminăm restul de 35%, iar în vară să putem circula pe acest pod.
Am avut două variante: prelungirea contractului sau demararea procedurii cu un alt constructor.

(Video) Brașov: Primarul Allen Coliban promite că din vară vom circula pe podul Fartec 1

În prima variantă, constructorul a prezentat un grafic cu lucrările rămase de executat, conform căruia în luna iulie se va circula pe acest pasaj.

Cealaltă variantă, prin care municipalitatea nu ar fi prelungit contractul, însemna că lucrările executate trebuiau conservate, apoi efectuată o expertiză tehnică, obținută o nouă autorizație de construire, organizată o nouă procedură de achiziție și semnat un nou contract de execuție.

Conform estimărilor, lucrarea nu ar fi putut fi reluată mai devreme de 18 luni, la aceasta urmând să fie adăugată perioada de execuție de aproximativ 6 luni. Astfel, finalizarea construcției ar fi adăugat încă minimum 2 ani la cei aproape șase de până acum.

Am analizat devizul propus și am identificat soluții pentru diminuarea valorii lucrărilor de construcții și montaj de la 20.685.841,60 lei inclusiv TVA la 19.460.777,38 lei inclusiv TVA, ceea ce reprezintă o economie la bugetul local de peste 1,2 milioane de lei.

Totodată, am constituit o echipă care va monitoriza săptămânal lucrările, astfel încât constructorul să respecte termenul de finalizare înaintat, respectiv luna iulie 2021”, a transmis primarul.

Previous Story

Brasov: 1 milion de euro de la Universitatea Transilvania pentru studenti

Next Story

Florentina: „Cred că mă voi muta la Brașov. Allen Coliban face treabă bună împreună cu echipa lui ”