Foto Brașov. Cum treci cu copilul în brațe sau cu căruciorul pe aici?

Last Updated on februarie 15, 2021 Primarul vorbește de proiecte de milioane de euro, gen reintroducerea tramvaielor, dar nu este în stare să ia măsuri simple pentru a da jos mașinile de pe trotuare. Câți ani îi va lua să înțeleagă faptul că și lucrurile mărunte contează, mai ales când pun în pericol viața copiilor. De exemplu, pe strada Nicopole, în zona Spitalului de Copii, trotuarele sunt permanent ocupate de mașini.

Părinții cu copiii în brațe sau cu cărucioare sunt obligați să circule pe șosea. Chiar se așteaptă o tragedie ca să se ia măsuri?
Foto Brașov. Cum treci cu copilul în brațe sau cu căruciorul pe aici? 1

Foto Brașov. Cum treci cu copilul în brațe sau cu căruciorul pe aici? 2

În față la baza Dinamo au montat stâlpișori pe trotuar. Autorităților le-a fost lene să monteze stâlpișori pe toată strada.
Foto Brașov. Cum treci cu copilul în brațe sau cu căruciorul pe aici? 3

Și în zona unor școli trotuarele sunt pline de mașini. Pe grupul de Facebook Allen Coliban, Mihaela Chirvasa a scris: „Cred ca nu exista zi in care sa-mi duc copilul la scoala si sa nu gasesc masini parcate pe trotuarele sau pe trecerile de pietoni din jurul scolii. Am vorbit cu conducerea scolii, am chemat politia, am vorbit cu parintii…degeaba. Nimic nu se schimba pentru ca mai toti ar prefera o scoala drive-in. Unii chiar o lasa cu motorul pornit la 2-3m de geamul scolii. Ma gandesc… oare s-ar putea delimita o zona de siguranta in jurul fiecarei scoli care:
1. sa fie marcata ca atare (de pilda, “Atentie, scola!”)

2. trecerile de pietoni sa fie foarte vizibile si intretinute cu prioritate
3. parcarea si stationarea in aceasta zona sa fie interzise

4. in caz de nerespectare a semnelor, politia sa actioneze cu promptitudine (in loc sa vina dupa 40 de minute si sa nu faca nimic, cum mi s-a intamplat mie)
5. parintii sa fie informati de catre conducerea scolii cu privire la aceasta zona si sa fie rugati sa nu faca manevre acolo, pe cat posibil sa o evite cand sunt cu masina

Previous Story

Ce coronavirus? Peste 200 de petrecăreți prinși de polițiști într-un club din Brașov

Next Story

Brașov. Cristina Hurdubaia: „Mi-a scris primarul Coliban aseară și mi-a spus că o să găsească o soluție pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari din zona mea. Vă spun ce i-am spus și lui”: