Brașov. Primarul Allen Coliban: 26 de arbori salvați de la tăiere!

Last Updated on februarie 19, 2021 Allen Coliban a anunțat vineri seara în Jurnalul Primarului că 26 de arbori au fost salvați de la tăiere. „Sunt din categoria arborilor excepționali” a declarat primarul.

Acesta nu a explicat cum este posibil ca arbori excepționali să fie propuși la tăiere de funcționarii din Primărie.

Brașov. Primarul Allen Coliban: 26 de arbori salvați de la tăiere! 1

Salvarea a venit de la Asociația Pro Park ce a semnat o colaborare voluntară cu Primăria pentru evaluarea arborilor propuși la tăiere de funcționarii din Primărie.

În acest moment, tăierile se fac în baza sesizărilor sau a constatărilor făcute de inspectorii Primăriei. Decizia de tăiere e luată de o comisie de evaluare, în baza unor analize din teren. Au fost și momente în care și eu am pus la îndoială unele decizii privind tăierile. Cred că în acest moment putem vorbi de o problemă de credibilitate și, pentru a o putea rezolva este cazul să încheiem un parteneriat cu societatea civilă”, a declarat primarul recent, potrivit bzb.ro.

Reprezentantul Primăriei Brașov a menționat că în există un raport de evaluare a aproximativ 50 de arbori cu cel mai mare risc de se prăbuși și, voluntar, situația va fi verificată de specialiștii ProPark.

Am sistat tăierile până jurul datei de 20 februarie, când estimăm că Pro Park va finaliza evaluarea. De asemenea, ProPark va asigura trainingul pentru lucrătorii firmei care se ocupă de toaletări și tăieri. În decizie de tăiere avem nevoie de competență și credibilitate în acest domeniu”, a mai apus Coliban.

Previous Story

Brașov. Deanes Irish Pub & Grill: Vă așteptăm pe terasă, până nu închid ăștia și soarele. “Trei la mie” dintre raze ajung și pe Republicii!

Next Story

Video Accident. Autoutilitară de Brașov ciocnire violentă pe un pod pe DN1