Allen Coliban: Brașovul va primi 10 autobuze electric-hibride cu Mercedes-Benz

Last Updated on februarie 18, 2021 Brașovul va primi 10 autobuze electric-hibride cu Mercedes-Benz în valoare de 13,4 milioane lei + TVA. Autobuzele vor fi livrate în maxim 12 luni.

,,Mă bucur să vă anunț că am finalizat o procedură de achiziție, pentru 10 autobuze hibrid, ce vor deservi liniile din cartierul Bartolomeu – Stupini, respectiv liniile 25, 28 și 41. Este o achiziție cu impact direct asupra mediului, îmbunătățim zona aceasta sensibilă a calității aerului în Brașov.

Allen Coliban: Brașovul va primi 10 autobuze electric-hibride cu Mercedes-Benz 1

Reducerea emisiilor poluante este estimată la 17% pe liniile deservite, respectiv 96.213 kg dioxid de carbon/an, 1.291 kg oxizi de azot/an, 170,5 kg hidrocarburi/an. Cred că introducerea mijloacelor de transport public prietenoase cu mediu ar trebui să fie un element de mândrie pentru brașoveni și un element care să ajute la creșterea utilizării transportului în comun.

Pe parcursul acestui an vrem să venim și cu alte măsuri, astfel încât transportul public brașovean să fie, cu adevărat, principala opțiune de transport pentru fiecare din locuitorii orașului.

Ținta noastră este să transformăm Brașovul într-unul dintre primele municipii mari cu transport 100% verde. Până la finalul acestui an, din discuțiile pe care le-am avut cu operatorul de transport, vom avea aproximativ 70% verde”, a declarat primarul Allen Coliban.

Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks&Buses România a prezentat principalul avantaj al acestor autobuze.

,,Principalul avantaj al acestui autobuz este consumul redus de combustibil, și, implicit, emisiile reduse de bioxid de carbon, în special în momentul pornirii, când noxele sunt mult mai mari.

Atunci sistemul hibrid intervine și reduce fantastic și consumul de combustibil, dar și noxele de dioxid de carbon emise de autobuzul Citaro hibrid. Un alt avantaj este și confortul pe care aceste autobuze îl oferă; este un autobuz încăpător pentru un autobuz cu propulsie alternativă, și vorbim de confort atât din punctul de vedere al șederii pe scaun, cât și din punct de vedere termic, nefăcându-se rabat de la încălzire iarna sau aer condiționat vara.

Deci, confortul este extraordinar, și sperăm, cu asta, să convingem brașovenii să utilizeze aceste autobuze, pentru că este un efort deosebit și sunt convins că îl vor aprecia și vor dori să exploateze acest avantaj”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks&Buses România.

Previous Story

Cătălin: „Prin cartierele din Brașov, ce șanse au autospecialele Ambulanței și a Pompierilor să intre? E jale din cauza mașinilor parcate aiurea”

Next Story

Brașov. Rata de infectare crește iar. Revenirea la „scenariul roșu” decisă astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență