Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu anunță bani pentru plata chiriei în cazul familiilor nevoiașe

Last Updated on ianuarie 26, 2021 Viceprimarul Flavia Boghiu anunță că Primăria nu deține decât 44 de locuințe sociale iar familiile aflate în dificultate vor putea fi ajutate doar cu bani pentru chirie.

Flavia Boghiu: „În Brașov nu avem nici pe departe posibilitatea de a oferi locuință socială tuturor celor care au nevoie, și nici măcar celor care se încadrează în criteriile de eligibilitate. Avem doar 44 de astfel de locuințe pentru cei aflați în nevoie la nivelul întregului Municipiu și sute de dosare care stau în așteptare. Decizia de a oferi această șansă unei persoane sau familii în detrimentul alteia nu este niciodată ușoară și se fundamentează pe criterii clar definite, în vreme ce construirea altor blocuri cu destinație de locuințe sociale nu se întâmplă peste noapte.

Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu anunță bani pentru plata chiriei în cazul familiilor nevoiașe 1

De aceea, la inițiativa consilierilor locali care au făcut parte din comisia de analiză a dosarelor de acordare a locuințelor sociale, de săptămâna trecută am lansat în dezbatere publică Regulamentul de acordare a ajutorului pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor cu domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiului Braşov.

Aici ne referim la tineri care ies din casele de copii, din zona instituțională care are grijă până la 18 ani de ei, ne referim la familii tinere fără posibilități materiale sau care provin din zone marginalizate ale societății.

Vorbim despre femei care au suferit în urma violenței domestice sau care au ieșit dintr-o relație abuzivă. De persoane cu dizabilități ori mame care își cresc singure, dintr-un salariu minim pe economie, cei patru copii. Toate aceste categorii de oameni chiar au nevoie un minim de ajutor din partea municipalității și pe care eu consider că suntem datori să-i ajutăm.

E vorba de un sprijin acordat celor din categoriile de mai sus, un ajutor la plata chiriei, pe o perioadă de 12 luni (cu posibilitate de prelungire de pana la 36 luni) celor care îndeplinesc criteriile, care fac dovada faptului că lucrează sau își caută un loc de muncă (acolo unde starea fizică o permite, evident, nu discutăm de persoanele cu dizabilități), care urmează programe de calificare sau fac muncă în folosul comunității.

Toate detaliile privind eligibilitatea, cerințele necesare și alte informații despre proiect pot fi studiate accesând acest link: https://www.brasovcity.ro/…/proiecte_de_hotarare….

Trebuie să înțelegem că orice persoană care trece printr-o perioadă grea (fie că n-a avut noroc de o viață mai bună, fie că și-a făcut-o cu propria mână), pentru a se putea ridica, are nevoie să aibă unde locui în siguranță.

De unde să plece la muncă și unde să își hrănească, iubească și spele copiii pe care să-i trimită la școală. Cele 44 locuințe pe care le poate oferi Municipiul Brașov în acest moment sunt absurd de puține, și chiar de nu vom putea ajuta pe toată lumea greu încercată, prin această măsură vom mai ridica din presiunea care apasă, deja suficient, pe umerii lor.
Să fim bine!

Previous Story

Onelia Pescaru: „O familie disperată din Brașov își caută bunicul! L-a văzut cineva? Poate ajuta cineva?”

Next Story

Municipiul Brașov, a patra zi cu rată de infectare sub 3. Doar două localități din județ mai au rata de infectare peste 3 la mia de locuitori!