De ce sunt speriați unii brașoveni de un astfel de tramvai? Radu Hossu: „Permiteți să explic de ce ceea e vrea Coliban e mișto și ceea ce încearcă unii să zică e nașpa?”

Last Updated on ianuarie 28, 2021 Unii brașoveni sunt speriați de tramvai, cum erau speriați ce se întâmplă cu Brașovul dacă pierde George Scripcaru alegerile. Nu se întâmplă nimic rău, proiectele vechi sunt continuate, este liniște. Atunci, de unde atâta frică față de cele mai moderne și ecologice mijloace de transport?

Radu Hossu: „V-am zis ce vrea să facă primarul Brașovului? Vrea să facă tramvai. Adică transport electric, de mare capacitate, silențios, cel mai curat ca amprenta de carbon. Chiar și cool. Ancoră de mobiliate care poate transforma mobilitatea unui oraș.

De ce sunt speriați unii brașoveni de un astfel de tramvai? Radu Hossu: „Permiteți să explic de ce ceea e vrea Coliban e mișto și ceea ce încearcă unii să zică e nașpa?” 1

Allen Coliban, că el e primarul Brașovului, a zis săptămâna trecută că se lucrează la ce o să lucreze mult timp alții, adică la studii de fezabilitate, planuri, unde, când, ce și cum. Ce s-a întâmplat după? A “explodat” opinia publică locală și în special cu opinii împotrivă. Permiteți să explic de ce ceea e vrea Coliban e mișto și ceea ce încearcă unii să zică e nașpa?

După ce Coliban a scos pe gură “tramvai” toată suflarea Brașoveană și-a amintit instant de tramvaiul dezafectat de George Scripcaru în 2007-2008 (deci există o generație deja care a crescut fără tramvai în oraș). Linia aia (că era doar una și acum se vor mai multe), era veche, total lipsită de reparații, cu garnituri vechi și incredibil de vechi (unele pre ’89 încă în funcțiune).

Șinele care au fost lăsate să se facă praf, în coroborare cu garniturile astea antice, generau niște disconfort. Niște mult disconfort. Ăia care stăteau pe stada pe unde trecea tramvaiul nu aveau veselă scumpă în vitrină, că de la trepidații îți cădea în cel mult 2-3 ore (exagerez puțin). Cei care mergeau cu tramvaiul aveau parte de masaj în tot corpul în timpul cursei. Tremurau din toate încheieturile. Sunetul era groaznic, se auzea de la 3 străzi distanță când trecea o mizerie (nu vorbesc plastic) din aia pe stradă.

Asta vrea să introducă Coliban? Răspunsul este că nu. Doar dacă ești necunoscător al problemei sau rău intenționat poți să spui așa ceva. Necunoscători sunt mulți și speriați sunt toți de imaginea de descrisă de mine de mai sus. Rău intenționați sunt destui care vor să manipuleze opinia publică în a o speria și a-i genera lui Coliban o imagine proastă. De ce? Pentru că no, aveți senzația că mafia locală a dispărut undeva odată cu alegerile? Se zbate și nu vrea să-și piardă puterea și influența. Însă Coliban nu se lasă. Vrea tramvaiul ăla modern la Brașov.

Acum vă întreb pe voi, plecând de la presupunerea de bun simț că Coliban nu e prost. Că își dorește curățarea aerului la Brașov, prin urmare să încurajeze un transport public modern, curat, sănătos, cool. Plecând de la presupunerile astea chiar minimale de bun simț, credeți că o să fie rău sau că o să fie bine? Credeți că o să fie mai aglomerat orașul sau mai relaxat? Credeți că va avea un aer mai curat sau mai murdar?”

Previous Story

Surse. George Scripcaru, „în cărți” pentru preluarea unei funcții importante, regionale

Next Story

Kaufland va deschide magazin la Săcele